AN + JAN: NIEUW OP 1

TOUR IS AFGELOPEN

An + Jan speellijst met doorklik

'

BIO (INMIDDELS VEROUDERD) (2006)

Nieuw op 1! Met hun derde An + Jan-toernee hebben Jan Rot en Marjolein Meijers letterlijk goud in handen. Alleen het beste is nog goed genoeg. Een feestpakket nummer 1 hits uit de Top 40, in spetterend Nederlands.
Ik raak van top tot teen in trance, alles tintelt hoor je na het overbekende gitaartje van Strange effect en wie mist Dave Berry nog? Ik heb jou, lief (I got you, babe), Gouwe ouwe (Wooly Bully), en Als het zomer wordt (In the summertime).
Nieuw op 1! swingt van hoogtepunt naar hoogtepunt. Kleine vedette MARJOLEIN MEIJERS doet al het Berini-leed vergeten met een hartverscheurend Dankzij mijn man (Stand by your man); hoor JAN 'Rod' McKuen in Leve de liefde en de lol (Without a worry in the world), nieuwe stergitarist JAN VAN DER MEIJ zet zich in als De Joker van Steve Miller, en Beach Boy JAKOB KLAASSE bezingt vanachter zijn piano de laatste tocht van de Willem Ruys (Sloop John B.)
Met een wedstrijd Beatles of Stones en, zoals de vorige tour beloofd, de integrale Paradise by the dashboard light van Meatloaf. Nieuwsgierig?

"Nieuw op 1 barst van de jaloersmakende liedjes " (Volkskrant 2006)
"Zo goed kan een Nederlandse tekst dus klinken " (NRC 2006)


"Heerlijk avondje, mis het niet!" (Jacques d'Ancona, 2005)

Zoals hierboven staat het in de theatergidsen, op de site kunnen we nog iets meer doen. De cd met 13 hertaalde nummer 1 hits is ook via de site te bestellen. Klik hier voor cd-titels, verhaaltjes en fragmenten .

An & Jan doen niet aan reprises. !0 december is de tour voorbij en gaan deze liedjes in de doos, want elke volgende tour heeft nieuwe liedjes. "Koop/bestel vast uw An & Jan-kaartjes," roepen we zorgelijk, "voor het uitverkocht is, weet je wel!" Om het gemakkelijk te maken sturen wij u door via de

An + Jan speellijst met doorklik

in het kort:

An & Jan is het pretproject van Jan Rot, zanger en vertaler van meesterwerken en Marjolein Meijers, voorheen Annie van de Berini's. Speels en spits plukken zij in hoog tempo de mooiste parels uit vijftig jaar popmuziek in spetterend Nederlands. Topmuzikanten Jakob Klaasse en Jan van der Meij maken er ook muzikaal een feest van. Elke melodie vertrouwd, elke tekst fris en verrassend. Geen act ter wereld die het ze nadoet!

-------------------------------

Ter verhoging van de feestvreugde werken An & Jan regelmatig met eregasten,van WimT.Schippers tot Jan Boezeroen.
Klik hier voor een waslijst van vijf jaar An & Jan Gasten en wat ze zongen

In het lang:

 

 

Tegen de klok in:

Jan Rot – zang en gitaar. Alom geroemd als 'zanger en vertaler van meesterwerken', van de Mattheuspassie van Bach tot de wereldhits van An & Jan.  Maakt half januari zijn musicaldebuut als 'Pa' in Doe Maar!. 

Marjolein Meijers – zang, contrabas. Niet langer Annie van de Berini's, maar meer dan ooit een rasartieste die van elk podium haar huiskamer maakt.  Lees over haar Solex en Annie & de Cowboys plannen op www.marjoleinmeijers.nl

Jakob Klaasse – piano, zang. Orkestleider bij groten als Boudewijn de Groot, Bram Vermeulen en Henny Vrienten, en o.a. producer van de Radio 2 nr 1 hit aller tijden 'Avond'. Vorig jaar nog Edison genomineerd voor een project met zijn Cubaanse partner Sandra Mirabal. Ook orkestleider bij Doe Maar, de musical. Zie www.sandrajakob.nl

Jan van der Meij – gitaar, zang. Voormalige frontman van Vitesse en Powerplay, dit jaar geleend van Fré Spigt. Gooit met verve zijn snaren in de wind. Ook erg lekker in Beatlekoortjes. Zie www.janvandermeij.nl

Historie An & Jan.

Tien jaar geleden maakt Jan Rot zijn eerste cd popvertalingen. Voor Love Hurts vindt hij zijn Emmylou Harris in Berini Marjolein Meijers. Hartzeer geldt als de start van An & Jan, maar ondanks incidentele optredens als op Lowlands, gaan ze pas in 2002 samen op theatertoer.

An & Jan, Grootste hits deel I (2002) met Jakob Klaasse aan de vleugel en elke avond een bijzondere Nederlander, van Thé Lau tot Ron Brandsteder, slaat meteen aan. Toppers als Zoen van papier(Sealed with a kiss), Spiegelei(Yesterday/ Scrambled eggs) en natuurlijk Ankie(Angie) zorgen voor uitgelaten zalen en juichende recensies ("Hilarische ode aan popmuziek!?" Volkskrant 2002).

Voor Grootste hits deel II in het voorjaar van 2005 wordt het drietal uitgebreid met gastgitarist Marcel de Groot. Hoogtepunten als Wonderzondag (Monday, monday), Bossen rooie rozen (Gigi l'Amoroso) en het aangrijpende Theo op de wijs van Don McLeans Vincent over die andere Van Gogh, zorgen voor een lange rij in de foyer, waar de perfecte studiocd's van An & Jan, zonder winstoogmerk voor een tientje na afloop door henzelf worden verkocht.

Terwijl Jan en Jakob het seizoen daarop veel lof oogsten met Nachtlied, een sterrenhemel vertaalde wereldhits over de nacht met o.a. Bill van Dijk en Astrid Nijgh, neemt Marjolein in het programma "En nu is het afgelopen!" fraai afscheid van de Berini?s.

Van september tot december 2006 toeren An & jan met "Nieuw op 1!" langs de vaderlandse theaters. De gelijknamige cd , met dertien vertaalde nummer 1 hits, is al vanaf mei verkrijgbaar via www.anjan.nl. 'Ik heb jou, lief', een bewerking van I got you, babe is verschenen op de radio-promotie Olon-cd van BUMA Cultuur.

Terug