“NIEUW OP 1”. Zo heet de derde theatertour van An & Jan, met ditmaal een feestpakket vertalingen van nummer 1 hits uit de vaderlandse Top 40. Van David Bowie tot Dave Berry, en van Blondie tot Tammy Wynette. onder het motto Gouwe ouwe (Wooly Bully)! Opnieuw staat op de lijst het al eerder beloofde Paradise by the Dashboard Light als Volle maan aan de Vrijerslaan.

Onder productionele leiding van Jakob Klaasse worden er momenteel 13 nummers opgenomen, waaronder Aanbidder (I'm a believer van de Monkees), Ik heb jou,lief (I got you, babe van Sonny & Cher/UB 40), en Als het zomer wordt (In the summertime). Marjolein Meijers zingt over zeilkampkampioen Denis van Blondie, Jan speelt voor Jan Rod McKuen in "Leve de liefde en de lol" (Without a worry in the world), met 'De Joker' heeft nieuwe kracht Jan van der Meij zich gewaagd aan Steve Miller, en naar verluidt speelt Jakob in zijn eentje alle Beach Boys in het verhaal over het Holland-Batavia schip de Willem Ruys, op de wijs van Sloop John B.

De cd wordt verwacht in mei

De tour zal lopen van september tot december 2006. Volgende maand maakt Govert de Roos de nieuwe toerfoto, tot die tijd nog even dit gezellige knutselwerkje. Voorpret kan niet lang genoeg duren!

 

7 september

TWEEDE JAN voor An + Jan


Na de plezierige toernee met Marcel de Groot is An & Jan er opnieuw in geslaagd een jonge gitaarveteraan aan zich te binden: Jan van der Meij, voormalig frontman van Vitesse en Powerplay, en de laatste jaren vooral bekend van zijn samenwerking met Fré Spigt.


Foto: Rachel Rijsdijk

Jan Rot: 'De profielschets voor de kandidaat was: smaakvol gitaarspel van ondersteunend tot dominant en van R&R tot krontjong, daarbij scherpe koortjes, een enkel solozanglied en alom stimulerende aanwezigheid. Dat lijkt zo uit de cv van Van der Meij. Bovendien heeft hij zijn voornaam mee. Als ik een dag ziek ben, is er in naam nog niets aan de hand...' Klik voor meer informatie op www.janvandermeij.nl
Omdat ook Jakob Klaasse heeft bijgetekend is de bezetting voor najaar 2006 rond. De suggestie om Jakobs naam te veranderen in Jan Klaasse (An & Jannen) heeft de maestro met een gemelijke glimlach afgedaan.

Ook zakelijk zijn er nieuwe snaren. Na twee tournees voor Hummelinck Stuurman Theaterbureau wordt AN + JAN inmiddels - net als Nachtlied - georganiseerd door Jan zelf, onder de vlag van Stichting Okapi/Stichting Jan Rot. Over speellijst en repertoire later meer.

Wie An + Jan in de tussentijd niet kan missen: de Grootste Hits deel I en II zijn elk voor 12 of samen voor maar 23 euro (inclusief porto) te bestellen in de Rotshop

NB: Marjolein doet dit seizoen haar afscheidstournee met de De Berini'sKlik hier voor een waslijst van vijf jaar An & Jan Gasten en wat ze zongen

Voor de gezelligheid nog even een foto van het laatste optreden:

zaterdag 28 mei 2005

Klaar


In een uitverkochte Kunstmin in Dordrecht is An & Jan Grootste Hits deel II afgesloten. Vooral na de pauze klonk er iets van afscheid door in een emotionele Theo (Vincent) en Vrij Perceel (House for Sale),voorafgegaan door het verhaal van Marjolein dat ze in deze zaal voor het laatst haar moeder had gezien.
Dordrecht betekende ook de afsluiter van zestig optredens eregast Marcel de Groot. 'Ik wist niet dat je zo goed bent. Het was me een eer om met je te mogen spelen,' verwoordde Marjolein aller gevoelens. De 'Clapton van de lage landen' is dit en volgend seizoen te zien met Maarten van Roozendaal en Egon Kracht in de voorstelling Barmhart.
Na de toegift en de cd verkoop (de benodigde 2000 exemplaren van deel II om uit de kosten te komen zijn ruimschoots gehaald) namen de vier bijgaand fotootje in de kleedkamer, bedankten geluidsman Peter Goudswaard en gingen ieder hun weg.

terug naar huis