AN + JAN eregasten

ken en Marjolein Meijers, ook bekend als Annie van de Berini's. Speels en spits plukken zij in hoog tempo de mooiste parels uit vijftig jaar popmuziek. Stille kracht Jakob Klaasse speelt als vanouds in het donker de sterren van de hemel. An & Jan besloten tot 2032 door te gaan. 'Dan wordt Jakob 85 en houden we er mee op.'

Ter verhoging van de feestvreugde werken An & Jan regelmatig met eregasten,van WimT.Schippers tot Jan Boezeroen.
Klik hier voor een waslijst van vijf jaar An & Jan Gasten en wat ze zongen

In het lang:

 

 

Tegen de klok in:

Jan Rot – zang en gitaar. Alom geroemd als 'zanger en vertaler van meesterwerken', van de Mattheuspassie van Bach tot de wereldhits van An & Jan.  Verrast later in het seizoen in een nieuwe rol als 'Pa' in de Doe Maar-musical. 

Marjolein Meijers – zang, contrabas. Niet langer Annie van de Berini's, maar meer dan ooit een rasartieste die van elk podium haar huiskamer maakt.  Lees over haar soloplannen op www.berinis.net

Jakob Klaasse – piano, zang. Orkestleider bij groten als Boudewijn de Groot, Bram Vermeulen en Henny Vrienten, vorig jaar nog Edison genomineerd voor een project met zijn Cubaanse partner Sandra Mirabal. Zie www.sandrajakob.nl

Jan van der Meij – gitaar, zang. Voormalige frontman van Vitesse en Powerplay, dit jaar geleend van Fré Spigt. Gooit met verve zijn snaren in de wind. Ook erg lekker in Beatlekoortjes. Zie www.janvandermeij.nl

Historie An & Jan.

Tien jaar geleden maakt Jan Rot zijn eerste cd popvertalingen. Voor Love Hurts vindt hij zijn Emmylou Harris in Berini Marjolein Meijers. Hartzeer geldt als de start van An & Jan, maar ondanks incidentele optredens als op Lowlands, gaan ze pas in 2002 samen op theatertoer.

An & Jan, Grootste hits deel I (2002) met Jakob Klaasse aan de vleugel en elke avond een bijzondere Nederlander, van Thé Lau tot Ron Brandsteder, slaat meteen aan. Toppers als Zoen van papier(Sealed with a kiss), Spiegelei(Yesterday/ Scrambled eggs) en natuurlijk Ankie(Angie) zorgen voor uitgelaten zalen en juichende recensies ("Hilarische ode aan popmuziek!?" Volkskrant 2002).

Voor Grootste hits deel II in het voorjaar van 2005 wordt het drietal uitgebreid met gastgitarist Marcel de Groot. Hoogtepunten als Wonderzondag (Monday, monday), Bossen rooie rozen (Gigi l'Amoroso) en het aangrijpende Theo op de wijs van Don McLeans Vincent over die andere Van Gogh, zorgen voor een lange rij in de foyer, waar de perfecte studiocd's van An & Jan, zonder winstoogmerk voor een tientje na afloop door henzelf worden verkocht.

Terwijl Jan en Jakob het seizoen daarop veel lof oogsten met Nachtlied, een sterrenhemel vertaalde wereldhits over de nacht met o.a. Bill van Dijk en Astrid Nijgh, neemt Marjolein in het programma "En nu is het afgelopen!" fraai afscheid van de Berini?s.

Van september tot december 2006 toeren An & jan met "Nieuw op 1!" langs de vaderlandse theaters. De gelijknamige cd , met dertien vertaalde nummer 1 hits, is al vanaf mei verkrijgbaar via www.anjan.nl. Vooral de Scott McKenzie adaptie San FRANCISCO ("Al die mensen uit San Francisco, dragen nu nooit meer bloemen in hun haar...") is regematig op de radio.

Terug