4 x Mattheuspassie
"Vier uur 's morgens, my life is good. Ik knijp tevreden een paar pinda's als de deur opengaat. Bach. Zonder pruik.had ik niet kunnen verzinnen: hij is kaal. En boos: 'Wat ben je allemaal aan het doen? Als ik het zo wou, had ik het wel zo geschreven.'
Met een 2cd en een liedboek in de winkel werd het een beetje veel, maar voor de liefhebber is er in eigen beheer dit bijzondere Dagboek Mattheus verschenen. 200 pagina's met het persoonlijke verhaal van een vertaling. Zie voorbeeld hieronder. "Humoristisch en ontroerend" volgens het NRC.


foto voorkant Loe Beerens
ontwerp Stichting Okapi

In Dagboek Mattheus vertelt Jan het verhaal van een vertaling, van de eerste regels in 2002 tot de opname vier jaar later. Een kruiswoordpuzzeltocht naar Golgotha langs twijfels en zekerheden,studie en intuïtie,devotie en spotlust,geloof enverbazing. De confrontaties met zangers en platenmaatschappij, de Duitser, de dominee, de dirigent,en zowaar hulp van hogerhand.
Als Dagboek Mattheus dreigt te eindigen met een bedevaart naar Bach's Thomaskirche in Leipzig, is er toch nog het verlossende hoofdstuk 14, de cd-opname met het Residentieorkest voor het roemrijke label Deutsche Grammophon.

Inclusief verzendkosten 14,50

ISBN 10:90-810564-1-7 Eenvoudig te bestellen via de Rotshop.

 

door naar bladmuziek
door naar uitvoering 11 april
door naar cd
naar matthuis

fragment: eerste tekstvergadering