JAN IN DOE MAAR (meteen naar speellijst)

 

FILMPJE: DOE MAAR IN CARRť

In Janshoek 2007 kom je een eind wat er allemaal gebeurde met Doe Maar. Op[ deze pagina alleen een paar oude flarden.

HOLLANDS DAGBOEK: Een hele eer om voor het NRC Zaterdags Bijvoegsel Het Hollands Dagboek te schrijven. (Dat het werkelijk alleen de eer is, en je voor een stuk van 1500 woorden wordt beloond met een boekenbon van 50 euro is wel heel erg vijftiger jaren vorige eeuw, maar kom, 'eeuwige roem is ook wat waard') .

Klik voor het Hollands Dagboek op pdf A3

Hollands dagboek alleen tekst (HTM)

 

 

februari 07

KLIK HIER VOOR PREMIERE-FILMPJE!

De musical is met succes van start gegaan. Juichende reacties en recensies, exoploderende kaartverkoop en bijboekingen.

Lees de schitterende recensies
Lees over de premiere week Jans bijdrage in NRC Handelsblad Hollands dagboek
Lees ook de losse flodders in Janshoek

Hier een Doe Maar- interviewtje voor Radio Rijnmond

Hoewel het werk van Jansz en Vrienten in huize Rot nog steeds doorgaat voor 'vaders nieuwe liedjes' wordt er ook hier volop meegezongen.

Klik hier voor Elvis met Nachtzuster. (Imovie)

 

'

Speelde de eerste helft van het theaterseizoen de succesvolle toer van An + Jan, van januari 2007 speelt Jan naast o.a. Daniël Bossevain, Lenette van Dongen en Kim Lian van der Meij in de musical Doe Maar, een productie van V&V (het productiehuis van Albert Verlinde en Roel Vente).

De première was half januari 2007 in Tilburg, en de intensieve toer zal juni eindigen met o.a. een week Carré en een hervatting in Luxor. Zanger, liedschijver, vertaler, columnist, presentator en dan nu dus musicalist.

"En wie speel je dan? Henny Vrienten of Ernst Jansz?" was tot voor kort de eerste reactie, maar inmiddels is het bekend dat de musical niet het verhaal van de band Doe Maar vertelt. De beste liedjes uit hun toptijd illustreren het verhaal van twee generaties in het jaar 1983. Jan speelt buitenstaander 'Arent' en zingt onder meer Nachtzuster en Bij elkaar, een duet met zijn oude liefde Flora (Lenette van Dongen. Voor tere zieltjes: Jan brengt zijn eerste musical er niet levend van af, dus hou de zakdoek klaar.


Jan: "Ik heb het allereerste optreden van Doe Maar gezien voor een publiek van popmuzikanten en journalisten, na afloop van een festival in Eindhoven. 'Wij zijn Doe Maar en we zingen in het Nederlands' klonk het. Bij de eerste maten draaide iedereen zich om en ging verder met babbelen en drinken. Ik heb nog wel een tijdje zitten kijken, herkende Ernst Jansz en Joost Belinfante van de Slumberland waar ik een elpee van had. Maar hoe ze hier ooit verder mee wilden? Een jaar of twee later zat ik met mijn bandje Ratata in het busje op weg naar huis. 'Sinds een dag of twee...' klonk het uit de autoradio. 'Stil eens,'maande ik. De rest van de tocht werd zwijgend afgelegd, want ieder van ons besefte: zij waren veel verder dan wij. In mijn muziekroman Rot is Liefde (rocker in Holland-roman, komt Doe Maar een paar keer voor. Zoals de middag dat ik bij Henny thuis een snelcursus compositie kreeg, doordat hij alle fouten aanwees in mijn liedje dat mij volmaakt had geleken. Het is mij een eer straks tegen mijn kleinkinderen te kunnen zeggen dat ik in 'Doe maar' heb gespeeld,en dan maar hopen dat ze niet doorvragen". Ps Toen Doe Maar in Doris Day dat 'prima bandje' bezong "Ratata" waren wij helaas al uit elkaar!

Klik hier voor de speellijst

Terug