KIJK SINGALONG HAIR OP UITMARKT

KIJK ALLES OP DE HAIR WEBSITE

 

Jan: "Ze belden Boudewijn de Groot of het klopte dat Lennaert Nijgh in 1969 Hair had vertaald voor een Nederlandse versie met zangers als Bill van Dijk en muzikanten als Jan Akkerman en Thijs van Leer die vandaaruit Focus vormden. Maar die vertaling was nooit gemaakt. "Je moet Jan Rot vragen," zei Boudewijn die net bij An & Jan was geweest. En vlak voor de eerste try-out van Doe Maar in oude Luxor vroeg Matthijs Bongertman van Senf terloops of ik daar zin in had. Ja dus, al lag ik nog diezelfde nacht wakker hoe je al die prachthits in soepel Nederlands zou kunnen omzetten. De moeilijkste leek meteen Let the sunshine in. Na tientallen varianten op sunhine te hebben uitgeprobeerd van "zoek het zonlicht op/ kijk, de zon komt op/ Wees het zonlicht zelf/ Dans het zonlicht in/ Hou het zonlicht hoog/ hou de ozon hoog/ Zelf de zon zijn wij/ Zoek de zon in jou/ Zie het zonnig in/ en wat al niet meer, uiteindelijk gekozen voor Laat de Liefde toe. Qua constructie ben ik niet helemaal tevreden, maar hij geeft wel het juiste gevoel. Ik zal hier nog wel nader op de teksten ingaan, maar eerst even de repetitieperiode doorkomen, want wie weet wat er nog allemaal verandert. Voor de duidelijkheid: ik doe alleen de liedteksten, de dialogen zijn van Ronald Giphart en Gerard van Kalmthout.

Hier vast het originele tekstbericht en een verwijzing naar de Hair website.

 

 

 

PERSBERICHT                                                           

Amsterdam, 20 maart 2007

40 jaar na eerste Hair nieuwe Nederlandse versie.

Dialogen Ronald Giphart, liedteksten Jan Rot,

regie Marcus Azzini.

Rollen voor Jelka van Houten, Oren Schrijver, Bettina Holwerda & Dewi.

Exact 40 jaar na de eerste Hair brengt de jonge regisseur Marcus Azzini (Tape, Sexual Perversity) een versie met een nieuwe generatie. Deze volledig Nederlandstalige versie gaat op donderdag18 oktober 2007 in het Chassé theater Breda in première. Ronald Giphart schrijft de dialogen en Jan Rot de liedteksten.

Eerder werd al bekend dat de cast onder meer bestaat uit Musical Award winnares Jelka van Houten (Turks Fruit, Sexual Perversity) die haar rol afwisselt met Bettina Holwerda (Sandy uit de hitmusical Grease), Oren Schrijver (Saturday Night Fever, Mama Mia), de eigenzinnige Dewi uit Idols en hét theatertalent van dit seizoen Margreet Boersbroek (Jan Rap en z’n maat). Zij worden begeleid door een 8-koppige live band onder muzikale leiding Jan Tekstra en Fons Merkies.


Op 17 oktober 1967 ging Hair op Broadway in première. De musical veranderde op dat moment de wereld met zijn energieke proteststem en eerste naakt in het theater. Nummers als Let the Sunshine in, I Got Life en Aquarius zijn onsterfelijke hits geworden. Regisseur Marcus Azzini heeft een opvallend team om zich heen verzameld. Daarmee wil hij dezelfde energie als toentertijd oproepen. “Hair heeft de zoektocht van een jonge generatie naar een nieuwe manier van leven als thema. Dat is in deze tijd net zo relevant als 40 jaar geleden. Voor wie de eerste Hair hebben gezien wordt het een feest van herkenning, degene die het verhaal nog niet kennen zullen zich niet kunnen voorstellen dat dit verhaal al 40 jaar oud is. ” aldus Azzini. 


Voor meer informatie, beeld, tekst en/of interviewaanvragen:

Impresariaat Jacques Senf tel. nr. 020 6208804 www.senf.nl

Klik hier (binnenkort ) voor de speellijst

Terug