Seizoen 2011-2012


JAN ROT- "Ik hou van jou!"
2 x 50 minuten

Klik hier voor de Speellijst

“'Ik hou van jou" is een cliché tot iemand het tegen je zegt!' zingt Jan Rot in het titellied van zijn nieuwe programma en het is zo’n prachtzin waar de langste zanger van Nederland in grossiert.
Met een stel virtuoos vertaalde wereldhits van o.a. Eric Clapton, Randy Newman, Beach Boys, Beatles, Stones en Dolly Parton naast eigen nummers, oud en nieuw,  bewijst hij zich opnieuw als 'een van de beste, zo niet de beste liedvertaler van ons land' (de Telegraaf).
Verliefd, verloofd, gelukkig getrouwd? Laaf je in het warme bad van grote liefdesliederen en liedjes die de ervaringsdeskundige op precies de juiste temperatuur brengt. Ben je juist alleen, zoekend of verlaten? Jan kent dat van vroeger en gooit er speciaal voor de Singles een paar hartverscheurende scheidingsliederen in.
In twee maal drie kwartier legt hij tussendoor ook nog eens haarfijn het geheim bloot van dat ene zinnetje in alle talen: I love you, Je ’t aime, Ich liebe dich, zodat u na afloop dankbaar mompelt: “Ik hou van jou!” Al is het maar in de spiegel.

Na tien jaar vooral in gezelschap te hebben gespeeld, met An + Jan, Nachtlied, de Palingvissers en niet te vergeten Doe Maar de musical, en zijn liedteksten voor musicals als Herinnert u zich deze nog, All Shook up/Love me tender, Hair en Di-rect doet Tommy, pakt Jan dit seizoen weer helemaal uit als de troubadour met zijn piano en gitaar, een dot warme ironie en een rits mooie verhalen.

De CD van "Ik hou van jou!" is verkijgbaar via www.janrot.nl, i-tunes of na afloop van de voorstelling, gesigneerd door de baas zelf.

"Ik hou van jou!" is een cliché
Tot iemand het tegen je zegt
Dan blijkt zo'n slappe smartlapzin
Ineens ontzettend echt:
"Ik hou van jou!"

Hier vast een promootje op MP3 Klik hier voor de tourlijst

Klik hier voor foto zonder tekst op 300 dpi (fotograaf Ben Kleyn)

Klik hier voor uitsnede op 300dpi (fotograaf Ben Kleyn)

Klik hier voor Jan livefoto op 300 dpi (fotograaf Jan van Breda)

EXTRA:

Aan het einde van de tournee voor "Ik hou van jou" staat Jan op 13 mei 2012 in Carré met een groot jubileumfeest met gasten. Het is dan 30 jaar geleden dat hij onder eigen naam zijn tv-debuur maakte bij Sonja Barend, de hitparade binnenkwam met "Counting Sheep" en zijn album Single zag verschijnen, die door Muziekkrant Oor werd bekroond (met het minialbum van Mathilde Santing) als beste plaat van eigen bodem 1982. Wellicht verschijnt in maart 2012 een box met alle albums uit de vorige eeuw.

Het is mede aanleiding om dit jaar weer solo te gaan, en al vanaf voorjaar 2011is er voor deze tour promotie gemaakt.

A. Valentijnsdag 14 Februari kwam alvast de cd uit van "Ik Hou Van Jou", 18 liefdesverklaringen met het hitgevoelige titellied en mooie vertalingen als Droomdag (Daydream-Lovin Spoonful), Het is goed zo (And I love her-Beatles), Dame Daan (Lady Jane- Stones), Geef me liefde (Love me tender-Elvis), Nou blijf ik trouw (I walk the line-Johnny Cash).

B. Maart t/m mei "Eenzaam aan de Top"- toerde Jan met Randy Newman-vertalingen, gevolgd door Mahler Leeft-activiteiten in mei.

C. April 2011 verscheen bij Nijgh & Van Ditmar "Meesterwerk", een bundel met Jans klassieke muziekvertalingen, waarvan ook iets van "Ik hou van Jou!"

.

naar huis>