Janshoek

Email: jan@janrot.nl

Zonder of met regelmaat, net hoe zijn hoed staat, tikt Jan Rot hier op waar hij zin in heeft. Klik hier voor MAANDAGDAANDAG, de log van vrouw Daan.

(laatste verhaaltje eerst.) OUDERE JAARGANGEN ONDERAAN CHRONOLOGISCH!

NB Kijk ook op : ROTLAND. Zonder kader: kopieer deze link: http://rotland.blogspot.com/

 

10-10-2017 VIER STERREN!!!!
Het was best eng, de eerste echte voorstelling van Seks & Drugs & Rot & Roll meteen de pers uit te nodigen, in plaats van eerst flink te try-outen,
maar dan is ie wel op zijn puurst, het heeft iets echts als een voorstelling nog niet helemaal af is en dat aanscherpen komt dan wel.
En angst is een goede drijfveer om vooraf hard te werken, en dat heb ik gedaan :-)
Extra blij met de vier sterren van zo'n gerenommeerd theatercriticus. En nu lekker touren! Donderdag in Hardenberg en Vrijdag in Spijkenisse.
Klik hier voor de hele speellijst

16-9-2017 CARRé komt DICHTERBIJ

Zestig worden, ja prima, maar dan ook met een knal.
'Rockers in Holland' met vertaalde Nederpop uit de jaren 60 en 70 is nog steeds het thema.
Na jaren halfwasse pogingen ('door de wimpers van mijn ziel' en zo) is het nu ook gelukt om Window of my eyes fijn te vertalen. Ik verklap nog niks, maar ik denk dat ik 'm Stef Bos aanbied. Die kan dat vast mooi.
En Fay Lovsky krijgt naast Venus van Shocking Blue ook Weekend van Earth & Fire. Die hebben eigenlijk wel mooiere liedjes, maar ik ga in eerste instantie toch altijd voor de grootste hit.
De complete lijst van gasten en liedjes komt nog. Met de band hebben we inmiddels Russian Spy & I opgenomen, waar we straks een mp3 singletje van zullen maken. Ook die titel hou ik nog even geheim, maar het werkt. Tot later!

Klik hier voor de link naar Carré en de kaartjes

 

ZOMERAANBIEDING: 3 voor 25,-! (of voor 40,- plus tekstboek!)

Vinyl is leuk, maar voor verkoop na afloop en in de auto blijf ik toch lekker cd's maken. In hoog tempo. Voor nette prijzen.
Omdat het zo lekker warm is deze dagen toch ook even een zomerse aanbieding:
willekeurig 3 cd's uit de Rotshop voor 25,- zonder porto. (2cd mag als 1 plus 5,-)

Maak 25,- euro over op NL32 ASNB 0707 1941 21 t.a.v. J.Rot en geef adres en bestelling door per mail aan jan@janrot.nl
Ik signeer ze automatisch, tenzij je zegt: nee nee nee, hou ze mooi schoon!

OF GA VOOR HET FEESTPAKKET: tekstbundel #Stopdetijd óf Meesterwerk plus drie cd's voor... 40,-

Bij voorbaat dank!

22-5-2017 NIEUWE SEIZOEN: Jaren tachtig!!!!

Na de jaren 70 met een echte Corbijn, gaan we de jaren 80 in met een heuse Erwin Olaf uit 1987 (of 86?) Klik hier voor idee en speellijst.
Inmiddels wordt een ding al wel duidelijk: in de jaren 80 werd heel veel goede muziek opnieuw uitgebracht, voor het eerst op cd natuurlijk. De schatkamers gingen open. Er kwamen ook behoorlijk wat nummers uit de jaren 70, 60 en ouder in de hitparade, en daar gaan we zeker uit putten. Denk aan Wonderful World van Sam Cooke, My baby just cares for me van Nina Simone, of Living Doll van Cliff Richard (nu met the Young Ones). Jan: "Simple Minds, Duran Duran, Talk Talk- ik weet ook niet hoe ik dat moet doen met als liedje met alleen piano en gitaar. Maar wie weet waar we nog komen...'

 

 

10-4-2017 DE CD IS UIT!

"De CD is binnen, laat de zomer maar beginnen" rijmde ons dichtertje, en klik hier voor fragmenten en verhaaltjes
Om de release feestelijk te vieren, doen we voor ieder die het boek nog wil kopen eventjes een aanbieding: boek en cd voor 25 euro inclusief porto. Maar zijn beide ook los te koop uiteraard, zie de Rotshop! En kijk op de speellijst! Kort toertje dus weer voorbij voor je het weet!

 

2-3-2017 OPNIEUW GENOMINEERD!!!

UPDATE: Vorig jaar won ik, en was Kiki Schippers genomineerd. Dit jaar was het precies andersom. Gefeliciteerd Kiki, 1-1, en tot volgend jaar :-)

Ja, er zijn mensen die hem twee keer hebben gewonnen. Theo Nijland en Gerard van Maasakkers bijvoorbeeld. Maar twee keer achter elkaar, dat is nog nooit gepresteerd.
Zal het dit keer wel lukken? Wie weet. De nominatie-eer is sowieso groot. En 9 april zullen we er staan, met als verrassing: een pril debuut voor de Jan Rotband, die we volgend jaar na de zomer in het theater gaan zien. (En je kent ze al hoor, het zijn de jongens van de Chez Brood-band).

19-2- 2017 HUISKAMERCONCERTEN?

Regelmatig word ik gevraagd voor verjaardagen, zoveeljarig huwelijken, huiskamerconcerten, lezingen, preken, toespraken, dagpresentaties.
Ik doe dat met veel plezier. De vraagprijs hangt een beetje van de gelegenheid af. En een eerbaar voorstel doen mag altijd. Mail op jan @ janrot.nl

RECENSIE VAN HET JAAR 2016....

Vrijdag 30 DECEMBER: 2016 een echt Rotjaar?

De website is een beetje achterhaald, ik weet het, en facebook, twitter en blog krijgen de krenten. Maar ik hou 'm in ieder geval bij.

Hier bijvoorbeeld een klikje naar Rotland voor het jaaroverzicht. En een plaatje met de laatste verkoopstand van het boek.
In 3 maanden bijna de helft van de oplage (1000) kwijt, ik had er vooraf voor getekend!

 

vrijdag 11-11 FEESTAANBIEDING!!

Ik doe niet zo vaak aan aanbiedingen, dus mis deze niet!!! Klik hier en lees er meer over !

 

dinsdag 25-10-

HIJ IS ER!!!

Vanmorgen bracht de vrachtwagen een pallet tekstbundels, en ik kreeg het er even benauwd van.
40 jaar werk in één hand, samen met Meesterwerk (bijna) alles wat ik gemaakt heb.
Maar inmiddels ben ik van de trotse schrik bekomen, en resteert alleen nog de blijheid dat ik het heb gedaan.
De grootste bulk is naar het Centraal Boekhuis, vanaf vrijdag zou ie in de winkels kunnen liggen.
Op de site van Bol zag ik 'm al staan in ieder geval.
Ik hoop natuurlijk dat ze daar niet blijven liggen, en ook voor wie al eerder eens een 'Rot voor u' kocht is deze zeer de moeite waard.
Dus aarzel niet, in de winkel, via het web, via de rotshop of na afloop van optredens: doe jou en mij een lol,
help Rots woord verspreiden en koop dat boek! (of geef het weg)

 

 

ALLES IN EEN BUNDEL!!!

Sla het boek open en de platenhoesjes (in kleur) en liedteksten vechten om de aandacht, met kleine verhaaltjes tussendoor ook nog, maar aan de voorkant is niks te zien, dan de opwindende regel: bijna alle popteksten en vertalingen. 304 pagina's. Hij ligt eind van de maand in de boekhandel en is natuurlijk ook hier te bestellen. Eigenlijk loopt hij van de het Minialbum van de Streetbeats tot en met #Stopdetijd, met alles wat daar tussendoor door mij en anderen is uitgebracht, van obscure singles en rariteiten tot teksten uit Hair en Love Story. En al was het prachtig om te eindigen met Ik was (my way), heb ik als bonus er toch ook maar de teksten voor Vakantiealbum ingezet, anders is ie van de lente al achterhaald! Op de site komt straks ook het titelregister, want dat paste er niet meer op. Daar ga ik nu aan werken, maar ik dacht: dan weet je het vast. Tot later!

 

 

27 aug: BESTEL NU DE CD !!!

De doos met de eerste duizend ligt naast mijn bureau, ik hoop er snel een flink gat in te kunnen slaan, want opnieuw zijn kosten noch moeite gespaard.

De cd kost een tientje en voor de vrolijkheid is bij aanschaf vanaf 20 euro de verzending gratis! Klik hier voor een overzicht met een verhaal per liedje
of ga direct naar de ROTSHOP

 

 

28-8 SEIZOEN IS WEER BEGONNEN

Na een speelloze zomer vandaag weer drie x gespeeld, 2 op de Uitmarkt, en 1 op een 40 jarige bruiloft. Alledrie heel anders, en alledrie fijn. Op het feest vooral vertalingen, bij die twee op de Uitmarkt vooral weer veel eigen liedjes. Eerst solo Bellevue binnen, met alleen piano. Daarna buiten voor Bellevue met de jongens van de Chez Brood band, wat we absoluut meer hopen te gaan doen. Zowel op de heen als op de terugreis in de auto het nieuwe album gedraaid, en ik ben heel benieuwd of en hoe die gaat vallen. Komende weken tijd vinden om teksten te repeteren, want dat is allemaal nogal weggezakt, en vandaag veel lol gehad met mijn tekstboeken, maar straks toch weer alles uit het hoofd.

 

4-7 EEN ZOMERSINGLE!

We hadden het al aangekondigd: er komt een nieuw album, met voornamelijk nooit opgenomen liedjes uit de vorige eeuw, gespeeld door Jan en de Chez Brood-jongens.Deze maandag 4 juli kreeg ik van regisseur Malik Besseghir het clipje voor een van de tracks: Zomersingle, en ik kon me niet bedwingen en heb 'm meteen op het net geknald. Nergens nog te koop: als dat geen moderne verkooptactiek is... De tekst is overigens wel nieuw, want Jan had 'm in 79 geschreven voor de Streetbeats en dat was in het Engels. Mocht het een hit worden in Nederland hoef ik alleen de Engelse tekst nog maar in te zingen :-)

 

19-6 EXIT CHEZ BROOD

Update: de laatste is geweest. 92 x hebben we geprobeerd in twee uur tijd een beeld neer te zetten van Hermanus B. uit Zwolle, met als grootste troef uiteraard Stefan Rokebrand. de tour liep eigenlijk soepel, zeker vergeleken met de chaotische maakperiode. Dank aan Bos theaterproducties en alle betrokkenen voor een fijn en leerzaam half jaar, en elk eidne is een nieuw begin, met Eddie, Jaro en Laszlo heb ik inmiddels de basis opgenomen voor een cd die hopelijk na de zomer uitkomt, 13 eigen liedjes - voor een groot deel ongebruikte uit de vorige eeuw en 1 vertaling: Ik was oftewel My way, dat al de afsluiter was van Jong & Veelbelovend, dus dat wordt weer dringen na afloop bij de cd-stand :-)

Het is mijn bedoeling de website van de zomer eens aan te pakken, maar wie weet wat er nog allemaal op het pad komt dat voorrang krijgt. Dank iedereen die is komen kijken en tot volgend seizoen!

6-6 LAATSTE WEEK CHEZ BROOD

Haha, een van de vele speciale foto's die Owen Schumacher heeft gemaakt deze tournee.
Voorspelling uit een Panorama van zomer 1980. Of de tweede helft ooit uitkomt is op z'n minst twijfelachtig, maar wel ga ik deze weken de studio in met de jongens van de Chez Brood-band voor een nieuw album met Jan Rotliedjes, de meeste uit de grote stapel nooit opgenomen demo's uit de vorige eeuw.
Meer daarover na 13 t/m 18 juni, de laatste week voor Chez Brood in het De La Mar-theater, wat toch een hele mooie voorstelling is geworden, die we alle keren met volle inzet en veel plezier hebben gespeeld. Met de grootste complimenten naar Stefan Rokebrand natuurlijk, die ons aller Herman ook voor vrienden en familie zo fabuleus neerzette.

11-4 YES!!!

Ik ga nu slapen, vrienden, het was een enerverende dag, verhaal volgt nog of niet. Maar wat ben ik hier blij mee.
Erkening voor een liedje, is toch, ja.... voor mij het hoogst!

 

7-2- VEEL STERREN

Fijne première, veel sterren bij de recensies en sowieso een lekkere week in De La Mar. Komende week nog eens vier dagen. Feest! Chacha!

28-1-2016 LEKKER BROOD!

Tibor, Owen en Stefan als Deelder, Chabot en Brood. Het is een feest ze elke avond loos te zien gaan. Ik schrijf dit vanuit kleedkamer in Hoofddorp, over driekwartier gaan we op. Nog maar een paar kleine wijzigingen vanavond, de voorstelling zit bijna 'op slot'. Nu alleen nog routine opdoen en de diepte in, niet meer de breedte. Ik ben niet alleen de pianist, maar zing ook een en ander en heb een paar spreekteksten, als mezelf overigens. Jan Rot, levenslang Broodfan!

 

17-1-2016 KOMEND WEEKEND DE EERSTE TRYOUTS IN HOORN

Foto van afgelopen vrijdag, gemaakt door Owen Schumacher, laatste repetitiedag nog een onderonsje met muzikaal eindverantwoordelijke Jeroen Sleijfer. Die blij is met ons en wij met hem. Inmiddels zijn we verhuisd naar Schouwburg Het Park in Hoorn, waar we vanavond (zondag) met ons bandje hebben gesoundcheckt en gerepeteerd, en het decor al mochten bewonderen. Morgen weer aan de slag met de acteurs. En mensen, het heeft even geduurd voor alles op z'n plek viel, maar inmiddels is de stemming achter de schermen opperbest. Nu nog kaartjes verkopen! Kom kijken! Het wordt te gek, zeer Rock & Roll zonder de clichés en zeer des Hermans! Hier staat de hele speellijst:

19-12-2015 JAN & DE CHEZ BROOD-BAND!

lekker onduidelijke selfie, maar we zijn dan ook nog maar net begonnen te repeteren. Het klonk al behoorlijk vet trouwens, de jongens spelen al langer samen en hadden al voorwerk gedaan. De Jong & Veelbelovend-tour is donderdag afgesloten, en dit weekend heb ik me ook met 100% op mijn nieuwe taak als bandleider gestort. De schema's van Herman zijn op zich niet zo lastig, en als fan ken ik de meeste nummers wel, maar zelf spelen is toch even wat anders, en aan de pianopartijen krijg ik nog een flinke kluif.
Het script is nog in volle ontwikkeling, en behalve dat het geen musical of een carrièreverslag is, hou ik me nog even op de vlakte, tot we verder zijn. De kaartverkoop is - mede daarom - nog afwachtend, maar zo ver zijn we al wel, dat ik nu tegen mensen durf te zeggen: ja, kom maar kijken, dat wordt wel wat. Hier is de speellijst!!

24-9-2015 LANG LEVE MIJN JAREN '70

In Utrecht kwam fotograaf Jaap Reedijk kijken. Op Rotland staan er nog meer

Inmiddels is de cd uit: hier een heel verhaal per lied met links naar i-tunes en Rotshop!

4 SEPTEMBER: EERST EEN SINGLE!

 

En wat voor één. Twee minuut 15, lekker ouderwets.
Klik hier voor een download op itunes

En alles in een adem geschreven toen ik dit voorjaar een ouwe foto tegenkwam waarbij ik als actief PSP-lid posters plakte voor de kamerverkiezingen van mei 1977. Die is dan ook meteen het hoesje geworden...

4 JULI CD IN DE MAAK

Afgelopen dagen in de studio gezeten bij Het Gemengd Bedrijf in Limmen voor de 'Jong & Veelbelovend'-cd.
14 basistracks opgenomen. Zeven nieuwe eigen liedjes, zeven vertalingen uit de jaren zeventig:
Rock your baby, Sex & Drugs & Rock & Roll, Living next door to Alice, Le lac majeur,
Song for Europe, Golden Years en You're the one that I want.
Wie Olivia doet hou ik nog even stil.
Dit was het bandje: vlnr Jan van der Meij gitaren, Léon Klaasse drums, Hein Offermans bas.
Over twee weken ga ik verder, met oa Jakob Klaasse voor de toetsen.
Alles alles goed gaat komt de cd in september uit. Wordt Vervolgd!

 

30 mei 2015... WIE WORDT MIJN OLIVIA?

Na enkele snelkookpan-dagen alle knopen doorgehakt voor de Jong & Veelbelovend-cd. 15 ruw opgenomen liedjes gemaild naar mijn studiomuzikanten. 8 eigen en 7 vertalingen.
De vertalingen: Golden Years, Rock Your Baby, Living next door to Alice, Sex & Drugs & Rock & Roll, Song for Europe, Le lac Majeur en You're the one that I want, met een verrassende Olivia (ik weet het zelf nog niet eens).
De eigen liedjes zijn van de laatste tijd, op eentje na, die heb ik al 30 jaar. En eentje heb ik samen met Boudewijn de Groot geschreven.
Begin juli gaan we voor het eerst de studio in. Ik hoop 'm op de Uitmarkt (30 augustus) te presenteren.
Nu ga ik moe maar gelukkig een uurtje tv kijken. Want de wereld zal wel niet hebben stilgestaan.

Hier nog even de promo...


10-5-15 VOLGEND SEIZOEN!!!

Vers van de drukker kon ik 'm bij Kampvuur in Ossendrecht laten zien: de nieuwe poster. Dat had dat joch in de omkleedtent bij New Pop Rotterdam, zomer 79 ook niet kunnen denken. Zesendertig jaar later, ik zou zo zijn vader kunnen zijn! Zo voelt het ook een beetje, er komen nog een paar Kampvuurs, maar ik ben al hard aan het denken/schrijven voor volgend seizoen, om er weer iets net zo moois van te maken. Klik hier voor brochurepraatje en speellijst. En ik hou jullie op de hoogte!

 

19-4-15 HIJ GAAT HEEL LEKKER

Kijk ons eens shinen in Leiden, in de mooie Aalmarktzaal. De eerste echte week Kampvuur zit erop en het is heel mooi gegroeid, met alle ruimte voor improvisatie. Zoals door iemand uit het publiek te vragen even een fotootje te maken. Dank Jurjen Oostenveld.
Een bewogen avond, dat blijkt ;-)

16-4-15 DE GELE DUIKMASJIEN IN VUUR!

Lang aangekondigd en inmiddels is de kop eraf: Kampvuur Trio. Herineniging met Jan van der Meij en Marjolein Meijers. Dat zou tijd worden! En ja, Kampvuur in mijn eentje was heerlijk, maar met z'n drieën mag er ook wezen.
In mijn eentje deed ik Neil Young, nu kunnen we Crosby, Stills & Nash brengen.
En Paul Simon had ik al, maar met Marjolein als Art Garfunkel deelt De Bokser een tweestemmige tik uit.

De set is min of meer dezelfde, maar het klinkt nu meer als de plaat en er zitten een paar verrassingen in. Zo heeft Marjolein Rolls-Royce (oftewel Fast car van Tracy Chapman) uit haar hoofd geleerd en neemt Jan van der Meij het Huis van de Morgenzon (House of the rising sun) weer over. (Ik had 'm ooit voor hem gemaakt). En natuurlijk doen we een greep uit het recente verleden met Elvis-vertalingen en een stukje Beatles vs Stones. En zowaar, daar duikt tot ieders vreugde die Gele Duikmasjien weer op! En ook in de verkoop na afloop rolt Beatles + Stones weer over de toonbank. Dat komt goed uit, ik had nog een paar doosjes op zolder over...

7-4-15

De 'TANGO MATTHEUS' ook naar 2016!

Het was een ware Mattheusmarathon - 28 x in 31 dagen, waarvan de laatste 21 non stop. Maar het was de moeite waard. Er zijn grote stappen gemaakt ten opzichte van vorig jaar, met verfijning van arrangementen, nieuwe stukken, een duidelijker rol voor de verteller en vooral de komst van Jezus - twee eigenlijk, naast Job Hubatka heeft ook Arnoud Lems er drie gedaan. Zoals ook Carlos Matos een paar maal Rob van Kreeveld verving. Alessio Bruno bas,Tanya Schaap viool,en Ben van den Dungen sopraan sax waren er alle keren bij, net als ik. Volgend jaar zal een andere verteller - er zijn een paar kandidaten - mijn rol goeddeels overnemen, omdat ik dan druk ben met een andere productie, waarover binnenkort meer. Een reisblog zou op zijn plaats zijn, maar de tijd dringt. Woensdag de eerste repetities en vrijdag eerste optreden met Kampvuur in triobezetting!

 

2-4-15

T/M PASEN

"Zijn Bliksem en Donder bij wonder verkondigd?" Het blijft een van de lekkerste stukjes uit onze Mattheus. Op moment van schrijven komen er nog vijf van de 28. De laatste 21 non stop, een ware kruistocht. Ik had het moeten bijhouden, natuurlijk, een MP-blog, maar tijd en rust ontbreekt. We zijn met Antwerpen nou ook niet bepaald logistiek handig gaan wonen, al maakt het in de meeste gevallen niets uit met basis Ossendrecht. En ik probeer hotels toch te beperken tot het noodzakelijkste, want al ben ik alleen maar thuis om de Rotjes 's morgens naar school te brengen en weer op te halen, en een beetje bij te kletsen met mijn meisje, dan is dat al belangrijk genoeg.
En natuurlijk steeds overdag bijslapen. De beste manier om op te laden zonder vrije dagen, want je moet zorgen dat je ergens energie uit haalt, dan loopt de uitvoering inmiddels vanzelf. De komst van Job Jezus is een ware verrijking, ook voor mij. Ik heb nu veel meer ruimte 'te spelen'. Wie nog wil komen kijken, graag. Weliswaar gaat de Mattheus ook volgend jaar op tournee, maar dan zal ik er in de meeste gevallen niet bij zijn, omdat... omdat... eh, dat is nog eveb geheim. Kortom, kom nu!

3-3-15

ER ZIJN WEER MP-BOEKEN!

Behalve de dubbel-cd door het Residentie orkest was ook de uitgave van de Mattheuspassie-bladmuziek een groot succes in 2006. Twee drukken bij uitgeverij Nijgh & Van Ditmar in korte tijd. Die is alweer een tijdje uitverkocht, en in de tussentijd heb ik zelf aan de vraag voldaan. Vorig jaar waren ze op, maar nu zijn ze er weer, voor het eerst met een zestal (kleine) tekstveranderingen. Door een aantal steeds terugkerende opmerkingen en vooral mijn eigen ervaring als verteller heb ik de volgende vijf veranderingen doorgevoerd.

Nr 4. pag 14 Volgens preken van Jezus (was: In de preken van Jezus)
Nr 13. pag 24 Elke dag verder zakte het groepsmoreel (was: de groepsmoraal)
Nr 22. pag 34 Weet je wel wat je zegt (was: Je weet niet wat je zegt - klopte niet helemaal met de noten)
Nr 34. pag 61 En sneed hun ouwe bondgenoot het liefste de keel door (was 'sneed met liefde' - bedoeld was verleden toekomstige tijd "zou met liefde' maar mensen dachten dat ik beweerde dat Petrus Judas letterlijk de keel doorsneed)
Nr 67. pag 137 Raar voor een mensenredder zelf zo ontredderd te raken (was: Raar hoe een mensenredder in ongerede kan raken - eindeloos gepuzzel voor ik deze had, de nacht voor de cd-opname. Maar op advies van de dirigent heb ik het koor niet in verwarring gebracht.)

 

27-1-15 KLEURRIJK ZWART-WIT

Kwam dit plaatje net tegen.
Daan - die alle foto's voor Kampvuur maakte, vond zwart-wit spannender, maar mij leek kleur publieks-aantrekkelijker.
Hieronder degene die zij het mooist vond, maar die was mij weer te melancholiek.
Wel een prachtige foto en leuk om 'm hier even te laten blinken!

 

12-1-2015 WAT WAS HET FIJN!!!

Blog volgt. Eerst even natintelen. Voor een eerste filmpje zie mijn facebookpagina

Update: Inmiddels pagina op Rotland over de Elvisavond - met foto's van Jaap Reedijk en filmpjes uit de zaal.
De eerste plannen voor een vervolg op "De King & Wij" zijn in de maak! (voorjaar 2017?)

10-01-2015 SPOILER ALERT: DE SET VOOR ZONDAG!!!

Zo, de repetitie zit erop, de King's Men zijn er klaar voor. En ja, de set is gemaakt. Wie al wil weten wat je te wachten staat klikt hier!

Wie alleen nog snel kaartjes wil kopen gaat hier rechtstreeks naar de link van Carré. Wees erbij!

23-12 MIJN EERSTE 'MY WAY' VOOR PUBLIEK GING (BIJNA) GOED...

 

27-11-14 EN NU NOG KAARTJES VERKOPEN

Het Elvis-programma voor zondag 11 januari is wel zo'n beetje rond.
Niet alle liedjes die worden gezongen, maar de gasten toch wel! (verrassingen daargelaten)
Klik voor de update naar Rotland:

 

18-11-14 DWDD-BANDAID

Gisteren mooi project in DWDDBandaid. De meneer die de vertaling mocht maken was ik. Zie hier de link naar mijn blog op Rotland

of het hele item in DWDD

12-10-14

Van de week was ie er dan, Nieuwe Ruimte, de nieuwe cd van Rob de Nijs waarvoor ik maar liefst zes teksten mocht leveren, drie vertalingen - Vuur en As van James Taylor, Bont & Blauw van Paul Carrack en Wie van Charles Aznavour - en drie nieuwe nummers waaronder het titelstuk. Hoogtepunt voor mij, 'De Belofte', met muziek van Boudewijn de Groot en de beginregels:
Hoewel de cd nog onder embargo was, hebben we die toch gedraaid op de uitvaart van mijn schoonmoeder Tineke, en het was hartverwarmend zo'n hele aula in saamhorigheid te voelen bij de beginregels:
Als ik dood ben, ga ik niet naar de hemel
Als ik dood ben, dan blijf ik bij jou...

Voor wie meer wil horen: dit is de link naar iTunes

21-9 MIJN EERSTE KEER ALS CONSUMENT

De eerste keer je eigen cd beluisteren als ie kant en klaarf is, geeft altijd weer een grote kick. Op Rotland schreef ik er een verhaaltje over

 

 

 

3- 9- 2014 VERHUISD NAAR ANTWERPEN!!

Ik had er op deze plek nog bijna niks over gezegd, geloof ik, maar vanaf nu wonen we in Antwerpen! Tot het huis in Ossendrecht verkocht is zullen we daar nog regelmatig zijn, zowel om te werken als om te spelen

maar de eerste stappen als Antwerpenaar zijn gemaakt. Klik hier voor een verslagje op Rotblog

 

 

15- 8- 14

Zo stond ik gisteren klaar voor de eerste try-out van Kampvuur in ET10 in Terschelling.

Dom genoeg vergeten tijdens of na afloop een plaatje te maken, want mijn glunderende gezicht had ik wel vastgelegd willen zien.
"Beste eerste try-out sinds Rot is Liefde uit 1993" twitterde ik rond middernacht. Ook zo'n programma waarbij je vooraf van een boel maar hoopte dat het zou werken, en dat mét publiek de vleugels kreeg waar je zelf door werd verrast. Ik bedoelde stiekem 'beste show sinds 1993', maar dat is wellicht wat prematuur.
Heldere start ook. Binnen tien minuten zijn Neil Young, Paul Simon en James Taylor al binnen en dan heb ik nog geen woord gezegd. En alles lekker in golven. Het naspelen van een Hawaiiaanse zangwedstrijd met het publiek, een ballade over Prinses Paulientje uit Ossendrecht (eind 19e eeuw het kleinste vrouwtje ooit), of een heftig lied van de vergeten Tim Buckley (vader van Jeff) - het past allemaal bij elkaar.
Grootste klappers lijken de vertalingen van Fire van Bruce Springsteen en Mull of Kintyre van Paul McCartney, en wat heel goed bleek te werken was de terugkeer van een flink aantal eigen liedjes uit de vorige eeuw. Eindelijk vind ik het weer fijn om ze te spelen, Rotklassiekers als Groot Avontuur, Het Afscheid en Op een dag komt alles goed. We eindigden gisteren zelfs met Samen uit elkaar op accordeon.

Vanmorgen allejezus vroeg, maar nog steeds erg blij opgestaan, met z'n allen het huisje schoongemaakt en om 8:15 de veerboot opgereden. Daar nog even fijn een krachttukje gedaan, met de kleine man op de rug.
Inmiddels thuis, nog steeds opgetogen.

Hoop jullie te zien de komende tour!

 

 

7-8-14 VAKANTIEWERK

Eindelijk eens al mijn teksten bij elkaar gezocht en opgeruimd, zowel op computer als in de kast. Zie voor het hele verhaal, mijn blog op Rotland

 

10 - 7- 14 WIJ ZIJN NIET DE BESTEN

Het waren prachtige oranjeweken op het WK, en als we vannacht Argentinië gewipt hadden was "Wij zijn de besten" (we are the champions) vast nog een grote hit geworden... maar helaas. Ter herinnering nog even de vrolijke opname op de Zomerzondag in Rotterdam, bij park Euromast.

 

 

16-6-14 DERDE ROTFEEST IN CARRÉ!!!

 

Hoera, op zondag 11 januari 2015 een derde Rotfeestje in Carré, ditmaal in het teken van Elvis Presleys 80e geboortedag die week.
Onder de titel 'De King & Wij' wordt het een eenmalige, bonte avond met een tof combo en een stoet eregasten.
Zo zingt Fré Spigt Devil in disguise als 'Duvel in 'n doos', brengt Charley Luske Hound Dog als 'Keeshond' en vertolkt Claudia de Breij een speciaal voor haar gemaakte vertaling van I just can't help believin'. Musicalster René van Kooten, die de hoofdrol speelde in All shook up/Love me Tender doet nog een keer de 'Bajesrock' (Jailhouse Rock) en ook Angela Groothuizen en jawel, jawel, Ron Brandsteder haalt zijn diepe bas uit de olie voor 'Ben jij ook zo alleen' (Are you lonesome tonight).
De definitieve lijst wordt later bekend, maar de afsluiter wordt vast een gezamenlijk 'Je weet nooit hoe het loopt', oftewel, You'll never walk alone.
De vorige Rotavond in Carré was stijf uitverkocht, dus reserveer op tijd en wees erbij, De King & Wij!
Klik hier voor de link...

 

20-5-14 HUIS TE KOOP OP SELFIE-TOUR

In verband met de verkoop van het huis zijn de schilders geweest, dus binnenkort moeten we nieuwe interieurfoto's maken.
Maarvanmiddag heb ik al even een doe-het-selfie tour gedaan. Zie voor meer foto's de blog op Rotland

 

7-5-14 BLOEMEN TOE!

Het officiële slot van de Nummerrr 1 tour viel begin april in Den Bosch, maar omdat we al midden in de repetities van de Mattheuspassie zaten, was er geen tijd voor stilstaan en nagenieten. En inmiddels ben ik al flink met Kampvuur bezig, waar ik zaterdag in België al een en ander van speelde en dat belooft wat. Maar er stond gisteren nog een los optreden in Lisse, in het Koetshuis van Kasteel Keukenhof.
Hoewel ik daarheen reed met het idee lekker te freewheelen met oud en nieuw materiaal en een flinke stapel nieuwe teksten had uitgedraaid, bedacht ik onderweg om gewoon nog een keer Nummerrr 1 te spelen. Die zat vast nog goed in mijn hoofd, en anders lulde ik me daar wel uit. Voor aanvang vroeg ik even aan het publiek wie de show al gezien had. Dat waren twee dames op de voorste rij, maar die waren juist teruggekomen omdat hij zo fijn was, dus maakten geen enkel bezwaar (lees: wilden niets liever.)
Wat een goed idee. In relaxte sfeer voor jezelf afscheid nemen van elk liedje, elke grap waar je een jaar mee hebt rondgetrokken. Extra aardig: door de grote ruiten viel nog lang daglicht, zodat ik precies kon zien hoe publiek reageerde, waar het lachte, grijnsde, ontroerd raakte of meezong. En oké, af en toe zie je dan ook iemand gapen, al kan dat ook aan het gebrek aan zuurstof hebben gelegen :-)
En waar krijg je een mooiere bos bloemen tot slot dan in de Keukenhof? (Al is die op de foto van een paar dagen eerder bij mijn opening van het Bloemencorso, een paar kilometer verderop.)

Roll's Royce (Fast Car) van Tracy Chapman gaat mee naar Kampvuur, en Geef vrede een kans van John & Yoko blijft ook. Maar het meeste gaat nu toch netjes op de plank. Ongerijmd, Maagd van Orleans, Ramona, SMS, San Francisco, Evelien Hendriks, Grijsgrauw groen en geel, Gele Duikmachine - ik zal ze missen. Als elk jaar neem ik me voor om ook Ankie een seizoen thuis te laten, maar die laat zich moeilijk uitroeien, dus ik beloof niks.

Goed dan. Nogmaals bedankt iedereen die is komen kijken en voor wie 'm gemist heeft: de CD blijft voor een tientje in de Rotshop, met originele postzegel van Kampvuur.

 

28-4-14 Niet Lullen, daar zijn de A Nullen

Jezusbaardje afgeschoren, als altijd bij het einde van een seizoen een paar dagen voor me uit gestaard, een paar nieuwe liedteksten geschreven waar ik voorlopig zeker niets mee ga doen, omdat ik mijn vertalingen leuker vind, een paar boeken gelezen en wat opgeruimd en dan is er weer nieuwe energie om er ook volgend jaar iets geweldigs van te maken en blij te zijn dat zalen je boeken, en mensen komen kijken in plaats van te zuchten dat het simpeler is een groter publiek te bereiken als je met elke scheet in De Wereld Draait Door zit.

Inmiddels zijn de posters en verzendkokers binnen, en heb ik van het weekend alle contracten opgesteld, dus dat is een dagje of twee aanpezen met inpakken en afplakken. Maantje Piet helpt goed mee, en weet het tempo zeker voor de helft te vertragen. Hier zit ze op de poster waar ze zelf opstaat! Wie vast een blik op de speellijst wil werpen, klikt hier

20-4-14 TOT VOLGEND JAAR PASEN!

Vanmiddag het eerste jaar Mattheuspassie heerlijk afgesloten in het Bijlmerparktheater. "Je hebt goud in handen. Als je dit nog verder uitwerkt, kun je dit zo twintig jaar tegen Pasen doen" zei regisseur Jos Thie die in Sneek kwam kijken. En inderdaad is het een groeiproject, en we hebben al het een en ander bedacht wat nog beter kan. Nu al zin om volgend jaar verder te gaan

 

16-4-14 KERSTKIND WORDT JEZUS

We hebben er nu acht van de dertien Tango Mattheussen opzitten, en het mag gezegd: het werkt. Af en toe wankelen we nog onder het gewicht van dit monument, maar even vaak sprankelt het zoals je alleen maar mocht durven hopen. Er zijn nog genoeg punten te winnen, ook qua licht en aankleding, maar vooralsnog hebben we aan de noten onze handen vol.
Fijn veelzijdig bandje ook, op de applausfoto (met dank aan Michael Bosboom) van links naar rechts
Marc van Rooij op contrabas - speelde in diverse orkesten maar oa ook bij Toon Hermans en Mini & Maxi,
nestor Rob van Kreeveld aan de piano heet de Nederlande Oscar Peterson maar schreef ook de muziek voor Meisjes van 13 van Paul van Vliet
Arrangeur en saxofonist Ben van den Dungen is een man naar mijn hart, en het geeft me geen problemen om nu eens niet de kapitein te zijn.
Oleg Fateev op accordeon komt uit Moldavië en violiste Tanya Schaap zit met haar hart vooral in Argentinië.
Pearl Jozefzoon zingt die barokaria's onwaarschijnlijk makkelijk weg, en dan ook nog in hoger tempo dan het origineel.

En die lange zanger met zijn bretels is apetrots dat hij dit mag doen, en na 198 x als Arent in Doe Maar te zijn gestorven, 42 x als Zoer in de Palingvissers, komt daar de komende jaren vermoed ik een flink aantal sterfscenes bij. 'Eli Eli, lama sabachtani' en dat voor een kerstkind!

 

6-4-14 TWEE WEKEN JEZUS!!

Dit weekend heerlijk de Nummerrr 1!!!- tour afgesloten en nu tot en met Pasen non stop Mattheustime. Flink gerepeteerd afgelopen week met Pearl en Tango Extremo. Vooralsnog is het zaak allemaal tegelijk de juiste noten te spelen en te zingen, maar af en toe klinkt het al als muziek. Mijn rol begint zo:...

 

 

14-3-14

Het Paradijs komt vrij...
Het stond in de Gazet en we zullen het niet ontkennen: na de zomer verkast ons gezin naar Antwerpen.
Zo om de 12 à 13 jaar vraagt het leven om een andere wijs, en dat we daar ons droomhuis in Ossendrecht voor op moeten geven is niet anders.

Vanaf vandaag staat ie in de verkoop. "Er staan wel honderd huizen te koop in de streek, maar geen zoals deze," sprak de makelaar enthousiast.
En zo is het.
Zes slaapkamers, twee hobbykamers, atelier/kantoor, woon en eetkamer, zolder, kelder, twee wc's, grote badkamer en een immense tuin. Ha, precies wat we straks weer gaan zoeken eigenlijk :-)

Onwillekeurig ga je toch denken wie hier straks gaan wonen. We hebben genoeg vrienden uit de randstad op visite gehad die al na een half uur onderuit zakten en mompelden: "Zie maar dat je ons hier wegkrijgt "
Ossendrecht ligt aan de Brabantse Wal, een geweldig natuurgebied waar het altijd twee graden warmer is dan in de rest van Nederland - permanent vakantie - en binnen twintig minuten ben je in Bergen op Zoom, Roosendaal of Antwerpen.
Het huis is van rond de vorige eeuwwisseling, en deed tot de jaren vijftig dienst als burgemeesterswoning, naar een van hen is onze straat zelfs vernoemd.
Enfin, het verkooppraatje laat ik aan de makelaar over, maar mocht iemand plannen hebbe, klik hier voor de link...

 

2-3-14 HET FOTOMOMENT...

Hieronder wordt ie al aangestipt, het fotomoment. Extra leuk als er een echte fotograaf in de buurt is, en 'm van achteren vastlegt. Jaap Reedijk uiteraard, de man die een hele theatergeneratie kleinkunstenaars en muzikanten in het hart heeft geschoten. Klik hier voor zijn vrolijke blog over Rot in het Diekuus in Middelharnis afgelopen weekend...

28-1-14 AND THE MAN PLAYED ON...

Het 'fotomoment' aan het eind van de eerste set levert hilarische plaatjes op facebook en twitter. (Deze is geript van @aadjek.) Er stoof zelfs laatst iemand uit z'n stoel voor een selfie naast een zingende en springende mij. De bijgaande teksten zijn steevast blozenswaardig. Van 'hele gezellige avond' tot 'fenomenaal'. En dan hoop je maar dat in de verspreiding van Rots woord via de social media, mensen denken: daar moeten we nog heen!

Nou dat kan nog. Al zijn we inmiddels over de helft van de Nummerrr 1-tour en dan gaat het snel. Nog maar 22x.

Zie hier de agenda!

Inmiddels thuis flink aan het repeteren voor de Mattheuspassie waarover binnenkort meer... :-)

 

1-1-2014 EEN GOED BEGIN

Er zijn veel vormen van bevestiging, van een klopje op de schouder tot gouden platen. Ik vind het zelf altijd erg leuk als mijn naam onverwachts opduikt. In een quiz, of een kruiswoordpuzzel. Of dat je de kalender van Flow Magazine openslaat en jezelf op het eerste blaadje vindt. Een mooi begin van het nieuwe jaar, en bij deze nog alle lezers een goed, gezond en gelukkig 2014!

 

 

 

28-12-2013 TOT VOLGEND JAAR!

Er zijn dingen die je moet bijhouden, en je website is er een van. Met twitter, blog en facebook is www. al behoorlijk ouderwets en mijn webdesign is al helemaal vintage. Toch blijf ik ook hier zeker berichtjes plaatsen.

Wat er komend jaar allemaal gaat gebeuren heb ik nog niet op een rijtje, maar in ieder geval heb ik de eerdere seizoen van Janshoek netjes chronologisch per jaar gezet, dat leest toch prettiger dan van beneden naar boven.

VEEL PLEZIER ERMEE!

Janshoek 2013 (chronlogisch) met o.a. Nummerr 1, Love Story, Jersey Boys
Janshoek 2012 (chronologisch) met o.a. Grote Jan Rot show,
Janshoek 2011 (chronologisch) met o.a.
Janshoek 2010 (chronologisch)
Janshoek 2009 (chronologisch)
Janshoek 2008 (chronologisch)
Janshoek 2007 (chronologisch)
Janshoek 2006 (chronologisch)
Janshoek 2005 (chronologisch)

 
 
sluiproute naar Janshoek nu