Janshoek

Email: jan@janrot.nl

Zonder of met regelmaat, net hoe zijn hoed staat, tikt Jan Rot hier op waar hij zin in heeft. Klik hier voor MAANDAGDAANDAG, de log van vrouw Daan.

(laatste verhaaltje eerst.) OUDERE JAARGANGEN ONDERAAN CHRONOLOGISCH!

NB Kijk ook op : ROTLAND. Zonder kader: kopieer deze link: http://rotland.blogspot.com/

 

21-6 BOEKIE BOEKIE

Ik heb zoveel geschreven in en over de jaren 90, daar moest een boekie van komen. En dan zonder te veel liefdesleven, want dat weten we nu wel. Met het allergrootste plezier heb ik niet alleen mijn eigen diep en hoogtepunten chronologisch gezet, wat nog een heel gepuzzel was, maar gelardeerd met een stoot grote en kleine gebeurtenissen met ene dito 'O ja!' gehalte. De exacte data zijn natuurlijk verdwenen, want dat leest onprettig, maar elk hoofdstuk is een jaar dus je raakt niet in de war. Enfin. Leest als een trein, 'ook leuk voor mensen die er niet bij zijn geweest.'

In de boekhandel, via de webshops of de eigen Rotshop mag hij van mij ook in de feestaanbieding ipv het tekstboek.

 

30-5 Gisteren fijn afscheid genomen van Het Beste in Oude Luxor, al zien we de Jan Rotband sowieso nog terug op twee festivals/buitenoptredens, 28-7, ROSENDAAL (17:00) en zo 4 aug , GOUDA (14:00).

Iedereen verschrikkelijk bedankt die (soms twee of drie keer) is komen kijken, het was een mooi avontuur. En ook echt lekker om die liedjes –soms voor het eerst – live te horen zoals ze op plaat staan. Zoals jullie mij kennen ruim ik vandaag al de website op, veeg de oude liedjes van de harde schijf in mijn geheugen en ga in volle vaart naar het nieuwe programma. O ja!

 

16-5- De nieuwe speellijst staat online, maar als je de band nog niet gezien hebt, probeer dan eerst
hier te komen. Klik hier voor de link: we gaan 'm knallend afsluiten!

13-5 -2019

Manman, wat een fijn clipje hebben Jonas en Dani van Curl Power gemaakt bij de bewerking van U2's One.
Gefilmd zonder de jongens want die zijn er het komende theaterprogramma niet bij. Ik ga er later wel meer over vertellen. Eerst maar eens gewoon kijken. Heel benieuwd wat de reacties zijn!

 

 

 

 

15-3-2019 NOG TWEE MAAND WACHTEN.. of toch niet?.

Eind april komt ie uit, vrienden, mijn jaren '90-cd met de nostalgische titel O ja!
Met de Jan Rotband namen we 6 nieuwe vertalingen op van oa Red Hot Chili Peppers, U2 en Oasis,
de mooie oudjaarssingle Wij zijn er nog staat er op plus 15 voormalige weesjes uit het Rotarchief,
zodat ook wij nu naast jou, op een mooie Pinskterdag en het merkwaardige CD-3 tje met Mieke, Isa en Maja op ons eigen label hebben.
Voor wie niet tot april kan wachten, is ie voor echte fans nu al te bestellen
het liefst met een pretpakket van 3 cd's voor 25, of 3 cd's plus boek voor 40, maar gewoon alleen voor 10 plus 2 porto mag het ook. Zie de Rotshop voor details.

17-2-2019 NOG 9 X DE JAN ROTBAND

Kijkt er nog iemand op de website?De social media hebben het overgenomen, maar toch. De solooptredens van Het Beste zijn achter de rug. Was ook erg leuk. Hoe doe je Lieve Jongen oftewel Pretty Woman van Roy Orbison in je eentje? Met het publiek als gitaar. Zelfs bij Russian spy & I zette het publiek een aardige Jan Akkerman neer. Na Pasen doet onze Laszlo het weer, en daar verheug ik me ook enorm op. En meteen een oproep aan iedereen: hoewel de Jan Rotband op de nieuwe cd schittert, zal ik volgend seizoen de theatertour O ja! over de jaren '90 toch in mijn eentje doen. We zien de band ongetwijfeld terug, maar grijp deze kans om Eddie, Jaro en Laszlo bezig te zien. Zeker voor de laatste in Oude Luxor is nog heel veel plaats, en reken maar dat dat een feest wordt, wellicht met een verrassing... Klik hier voor de speellijst

 

11-11- EN INEENS IS ER EEN NIEUWE SINGLE

Lees hier het verhaal op Rotland, of kijk alleen/nu eerst het lied...

 

 

24-9-2018 WAT EEN FEEST!

Net terug uit Amsterdam. Owen Schumacher stuurde wat foto's. Ga nu geen recensie schrijven, maar wat was het leuk en vrolijk en af en toe ook mooi en ontroerend.
Fijne vrienden in de zaal ook, sommigen waren deze eeuw nog niet wezen kijken. :-)
En na afloop ipv bloemen kregen de jongens de elpee van Magistraal, die hadden ze nog niet gezien.
Nu ga ik lekker slapen, morgen weer vroeg op, want de Rotjes moeten gewoon naar school. Zaterdag in Ommen de eerste weer. kan niet wachten!

20-9 NU OOK OP VINYL!!

Ik had het even stil gehouden tot ie er zou zijn, maar het is zover. Voor het eerst sinds 1988 dat ik weer een nieuwe Jan Rot-elpee in handen hield. Voelt goed. Vooralsnog is ie nog niet via de Rotshop te koop, alleen na afloop van optredens, maar daar ga ik me nog over buigen. In ieder geval heeft Concerto Amsterdam 'm al en zaterdag 16:00 stap ik heel anders de winkel binnen dan ik als jongen van 16 deed! Ik zal zeker wat zingen en signeren op 'eerste dag van uitgifte'.

En dan op naar de première in de Kleine Komedie. Afgelopen week is regisseur Gérard van Kalmthout wezen kijken en hij had nog een paar prima aanwijzingen en tips, die we vanmiddag hebben doorgelopen. Er zijn nog kaarten!

 

12-9 WE GAAN BEGINNEN!

Deze week gaan we echt van start, met de band in Arnhem, De Meern en 2 dagen in Austerlitz. En zelf doe ik nog twee previews in Zoetermeer en Alphen a/d Rijn. En dan op naar de Kleine Komedie. Vandaag hebben we voor het laatst in het oefenhok gezeten, en nog een beetje aan de set gesleuteld. De verleiding is groot om elke avond andere nummers te spelen en nieuwe verhaaltjes, maar het is ook leuk om juist wat na ampel beraad gekozen is ook zo goed mogelijk uit te voeren. Ik zal niet alles verklappen, maar de verdeling vertalingen/eigen liedjes is zo'n beetje half half, ook de Rotliefhebbers van het eerste uur, uit jaren 80 en 90 worden goed voorzien. Half november zit het eerste deel van de tour er alweer op, dus zorg dat je erbij bent! Klik hier voor speellijst en info.

!

 

16 MEI -2018 .... JAAAAH KAARTJES KOPEN!

 

In de meeste Theaters is de kassa voor het nieuwe seizoen geopend. Klik hier gauw voor de speellijst Hij staat natuurlijk ook op Rotland, waar je uitgebreidere blogs vindt dan hier, en ook niet zo'n malle groene kleur. Dat de website 'binnenkort' op de schop gaat, heb ik al te vaak beloofd, maar enfin, we staan niet stil :-)

Dank nog alle bezoekers van 'Sex & Drugs & Rot & Roll'. Het vervolg op de jaren '90 komt in seizoen 19-20, maar vanaf do 26-9-18 beginnen we er al mee bij de Rotavonden in Walhalla (elke laatste donderdag van de maand)!

 

1 APRIL PRACHTIGE PASSIES

Na twee jaar afwezigheid nam Jan de rol van verteller in zijn eigen Mattheus Passie hertaling weer over, in de opwindende versie van Tango Extremo, en de tour bewees dat er nog niks aan zeggingskracht is ingeboet. Fijn zangspel met Sharon Kips en Job Hubathka. Ook volgend jaar gaat het achttal weer samen op stap. Voor wie nog steeds niet heeft gedurfd om te komen kijken: nieuwe kansen dus!

3 maart.... NOG SPITSER DAN VAN DE WEEK...

 

21 FEBRUARI... BINNENKORT NIEUWE CD!

update: 28 februari zei Frits Spits bij RTLNight over Magistraal 'Een van de beste Nederlandstalige cd's die ik in tijden gehoord heb..." En noemde mij en passant ook nog de 'Koning van het hertalen'.Klik hier voor filmpje

Vandaag kwam de nieuwe cd uit de fabriek. Ik heb op ROTLAND vast een voorproefje gezet over lied 4 "30 februari". Hij is nog niet uit, maar echte fans kunnen 'm al wel bestellen, hoor. Heb jij 'm al in huis voor de rest van de wereld 'm ontdekt :-) Zie de Rotshop...

 

JANUARI 2017

JOEPIE! DE ROTZAK...

Oude wijn in nieuwe zakjes behoeft geen krans. Handbedrukt door MaandagDaandag met een bedankbriefje van de baas.
Maak het bedrag over op NL32 ASNB 0707 1941 21 t.a.v. J.Rot ,Rotterdam en stuur daarna een mailtje naar stichting@janrot.nl met kop 'BESTELLING' (en vergeet je adres niet!)

 

1 - 1- 2018 Gelukkig nieuwjaar iedereen!

Klik hier voor een blogje op Rotland met de resterende speellijst.
ik heb in Janshoek even netjes de voorgaande jaren chronologisch gezet. En wil op deze plek – die door de sociale media wat buiten zicht is geraakt – wel bekennen dat ik bezig ben de beste verhalen uit janshoeken Rotland tot leesbare hoofdstukken te herschrijven, als een soort verslag van mijn dertien jaar als eigen baas. Of het ook werkelijk tot drukk komt, moet ik nog zien. Als het er eerst maar eens is.

 

VANAF HIER 2017 CHRONOLOGISCH

19-2- 2017 HUISKAMERCONCERTEN?

Regelmatig word ik gevraagd voor verjaardagen, zoveeljarig huwelijken, huiskamerconcerten, lezingen, preken, toespraken, dagpresentaties.
Ik doe dat met veel plezier. De vraagprijs hangt een beetje van de gelegenheid af. En een eerbaar voorstel doen mag altijd. Mail op jan @ janrot.nl

Ik zet 'm er gewoon nog even op, die RECENSIE VAN HET JAAR 2016....

 

2-3-2017 OPNIEUW GENOMINEERD!!!

UPDATE: Vorig jaar won ik, en was Kiki Schippers genomineerd. Dit jaar was het precies andersom. Gefeliciteerd Kiki, 1-1, en tot volgend jaar :-)

Ja, er zijn mensen die hem twee keer hebben gewonnen. Theo Nijland en Gerard van Maasakkers bijvoorbeeld. Maar twee keer achter elkaar, dat is nog nooit gepresteerd.
Zal het dit keer wel lukken? Wie weet. De nominatie-eer is sowieso groot. En 9 april zullen we er staan, met als verrassing: een pril debuut voor de Jan Rotband, die we volgend jaar na de zomer in het theater gaan zien. (En je kent ze al hoor, het zijn de jongens van de Chez Brood-band).

 

10-4-2017 DE CD IS UIT!

"De CD is binnen, laat de zomer maar beginnen" rijmde ons dichtertje, en
klik hier voor fragmenten en verhaaltjes
Om de release feestelijk te vieren, doen we voor ieder die het boek nog wil kopen eventjes een aanbieding: boek en cd voor 25 euro inclusief porto. Maar zijn beide ook los te koop uiteraard, zie de Rotshop! En kijk op de speellijst! Kort toertje dus weer voorbij voor je het weet!

22-5-2017 NIEUWE SEIZOEN: Jaren tachtig!!!!

Na de jaren 70 met een echte Corbijn, gaan we de jaren 80 in met een heuse Erwin Olaf uit 1987 (of 86?)
Klik hier voor idee en speellijst.
Inmiddels wordt een ding al wel duidelijk: in de jaren 80 werd heel veel goede muziek opnieuw uitgebracht, voor het eerst op cd natuurlijk. De schatkamers gingen open. Er kwamen ook behoorlijk wat nummers uit de jaren 70, 60 en ouder in de hitparade, en daar gaan we zeker uit putten. Denk aan Wonderful World van Sam Cooke, My baby just cares for me van Nina Simone, of Living Doll van Cliff Richard (nu met the Young Ones). Jan: "Simple Minds, Duran Duran, Talk Talk- ik weet ook niet hoe ik dat moet doen met als liedje met alleen piano en gitaar. Maar wie weet waar we nog komen...'

 

ZOMERAANBIEDING: 3 voor 25,-! (of voor 40,- plus tekstboek!)

Vinyl is leuk, maar voor verkoop na afloop en in de auto blijf ik toch lekker cd's maken. In hoog tempo. Voor nette prijzen.
Omdat het zo lekker warm is deze dagen toch ook even een zomerse aanbieding:
willekeurig 3 cd's uit de Rotshop voor 25,- zonder porto. (2cd mag als 1 plus 5,-)

Maak 25,- euro over op NL32 ASNB 0707 1941 21 t.a.v. J.Rot en geef adres en bestelling door per mail aan jan@janrot.nl
Ik signeer ze automatisch, tenzij je zegt: nee nee nee, hou ze mooi schoon!

OF GA VOOR HET FEESTPAKKET: tekstbundel #Stopdetijd óf Meesterwerk plus drie cd's voor... 40,-

Bij voorbaat dank!

16-9-2017 CARRé komt DICHTERBIJ

Zestig worden, ja prima, maar dan ook met een knal.
'Rockers in Holland' met vertaalde Nederpop uit de jaren 60 en 70 is nog steeds het thema.
Na jaren halfwasse pogingen ('door de wimpers van mijn ziel' en zo) is het nu ook gelukt om Window of my eyes fijn te vertalen. Ik verklap nog niks, maar ik denk dat ik 'm Stef Bos aanbied. Die kan dat vast mooi.
En Fay Lovsky krijgt naast Venus van Shocking Blue ook Weekend van Earth & Fire. Die hebben eigenlijk wel mooiere liedjes, maar ik ga in eerste instantie toch altijd voor de grootste hit.
De complete lijst van gasten en liedjes komt nog. Met de band hebben we inmiddels Russian Spy & I opgenomen, waar we straks een mp3 singletje van zullen maken. Ook die titel hou ik nog even geheim, maar het werkt. Tot later!

Klik hier voor de link naar Carré en de kaartjes

 

10-10-2017 VIER STERREN!!!!
Het was best eng, de eerste echte voorstelling van Seks & Drugs & Rot & Roll meteen de pers uit te nodigen, in plaats van eerst flink te try-outen,
maar dan is ie wel op zijn puurst, het heeft iets echts als een voorstelling nog niet helemaal af is en dat aanscherpen komt dan wel.
En angst is een goede drijfveer om vooraf hard te werken, en dat heb ik gedaan :-)
Extra blij met de vier sterren van zo'n gerenommeerd theatercriticus. En nu lekker touren! Donderdag in Hardenberg en Vrijdag in Spijkenisse.
Klik hier voor de hele speellijst

2-11-2017 OP NAAR 3 DECEMBER

Twee afhakers vanwege verblijf in buitenland, maar na de zomer drie mooien erbij.
Alle liedjes zijn klaar, de set zo'n beetje rond, en dan weer op naar de bekende rotklus: de zaal volkrijgen.
Want ik heb zeker trouwe fans en volgers, maar ben geen publiekskanon, nooit geweest ook.
En bij eerdere Rotavonden liepen ook bepaald niet vanzelf.
Ik zou het zelf wel weten met zo'n lijst eregasten, maar de mensen moeten het wel weten ook.
Pas als je ermee op tv komt et cetera

ENFIN IK BEN BLIJ MET ELK VERKOCHT KAARTJE,
EN DAT IS OOK EEN LEUKE MANIER OM IN HET LEVEN TE STAAN!
Klik hier voor Carre...

 

6-12-2017 WAT EEN MAGISCHE AVOND

Klik hier voor het hele verhaal van de 4e Rotavaond in Carré. 'Mooiste van de vier,' hoorde ik velen zeggen. En ik zal ze niet tegenspreken. We zijn op de goeie weg. En een mooie aftrap ook voor de Jan Rotband. Volgend seizoen in uw theater!

 

24-12-2017 VROLIJK KERSTFEEST!!


In de loop der jaren kwamen er al heel wat clipjes met de Rotjes, maar allemaal tegelijk aan het zingen – dat hadden we nog niet. Hier dan een fijn stapelvers, vertaald in opdracht van uitgeverij Christofoor, die de licentie kreeg van Penguin voor een mooie uitgave geïnspireerd op het beroemde antieke behangpapier van William Morris. Omdat wij dit vooral in Engeland zeer populaire stapelvers nauwelijks kennen, doen de Rotjes het hier even voor! Succes met meezingen.
Klik hier voor een gratis pdf met de bladmuziek

 

Er zijn dingen die je moet bijhouden, en je website is er een van. Met twitter, blog en facebook is www. al behoorlijk ouderwets en mijn webdesign is al helemaal vintage. Toch blijf ik ook hier zeker berichtjes plaatsen.

Wat er komend jaar allemaal gaat gebeuren heb ik nog niet op een rijtje, maar in ieder geval heb ik de eerdere seizoen van Janshoek netjes chronologisch per jaar gezet, dat leest toch prettiger dan van beneden naar boven.

VEEL PLEZIER ERMEE!

Janshoek 17/18 (omgekeerd chronologisch) oa Vakantiealbum, Seks & Drugs, Carré 60 jaar
Janshoek 2016 (chronologisch) oa Chez Brood, Annie MG prijs, Jong & Veelbelovend2, #Stopdetijd
Janshoek 2015 (chronologisch) oa King in Carré, Tango Mattheus 2, Jong & Veelbelovend
Janshoek 2014 (chronologisch) oa Kampvuur, Tango Mattheus Antwerpen
Janshoek 2013 (chronologisch) met o.a. Nummerr 1, Love Story, Jersey Boys
Janshoek 2012 (chronologisch) met o.a. Grote Jan Rot show,
Janshoek 2011 (chronologisch) met o.a.
Janshoek 2010 (chronologisch)
Janshoek 2009 (chronologisch)
Janshoek 2008 (chronologisch)
Janshoek 2007 (chronologisch)
Janshoek 2006 (chronologisch)
Janshoek 2005 (chronologisch)

 
 
sluiproute naar Janshoek nu