Janshoek

Email: jan@janrot.nl

Zonder of met regelmaat, net hoe zijn hoed staat, tikt Jan Rot hier op waar hij zin in heeft. Klik hier voor MAANDAGDAANDAG, de log van vrouw Daan.

(laatste verhaaltje eerst.) OUDERE JAARGANGEN ONDERAAN

NB Kijk ook op : ROTLAND. Zonder kader: kopieer deze link: http://rotland.blogspot.com/

 

Do 13 JANUARI 2011 HARDE SCHIJF

Vorige week is mijn harde schijf gecrasht en ik heb -schande! lummel! - al tijden geen back-up gemaakt. Ligt nu al vijf dagen op de intensive-care bij de datadokter en nog weinig teken van leven. We bidden want dit voorjaar is de plank met al mijn oude back-ups naar beneden gedonderd en die geven ook geen sjoege, en ook mijn vorige macbookpro is niet meer tot leven te krijgen.

Enfin, daardoor ben ik de preciese stand van Beatles-Stones kwijt, maar aangezien de Stones bij de jaartelling vijf punten voor lagen, en Deventer 9-8 werd voor de Beatles en Nigtenvecht 9-9 werd, hebben de liedjes uit Liverpool nog negen optredens om vier punten in te halen.
Maar dat terzijde. Het gaat om de lol en de liedjes en dat zit beide snor. Ik verbaas me er regelmatig over hoeveel herrie ons trio weet te maken. Kom vooral nog kijken als je het niet gezien hebt, za 15 Arnhem, zo 16 Oude Luxor, di 18 Zoetermeer zijn grote zalen en hebben nog plaats zat.

In februari komt de nieuwe Jan Rot plaat "ik hou van jou!", in maart komt bij Nijgh & Van Dittmar mijn gebundelde klassieke muziekvertalingen en half maart begint Randy Newman al weer. Ik hoop dat u het nog kan volgen, mij lukt het prima. Tot later!

 

Do 20 JANUARI

De nieuwe Jan Rot cd is zo mooi, ik denk dat ik die 2000 exemplaren in de gang lekker allemaal zelf hou," tweette ik gisteren, maar inmiddels krijg ik enorme zin om hem te verspreiden. Nog even geduld, want hij komt pas in de verkoop na de Beatles-Stones tour, anders kan ik het niet meer bijhouden.
Na gelijkspel in Zoetermeer en een nipt zegetje in IJmuiden zijn de Beatles nog steeds in de race. (With a little help, maar zodra de Stones er nog eentje winnen is de race gelopen, en kunnen we de tour wel stoppen :-) Met nog vijf te gaan, nu drie punten voorsprong voor de Stones. Na Vrijdag in Veendam en zaterdag Zaltbommel weten we meer...

ZO 30 AFSCHEID BEATLES vs STONES

Met een verdiende 10-9 zege voor de Stones in Hoogerheide is de Beatles vs Stones tournee afgesloten. In de vier maanden hebben de Stones 3 overwinningen meer behaald dan de Beatles, al stamt die voorsprong een beetje uit de eerste periode toen de Beatles in de vraagstelling niet bepaald bevoordeeld werden. Zeker in januari is dat rechtgetrokken, en wat maakt het alemaal uit. "De leukste An + Jan toer van allemaal," vond onze stergitarist Jan van der Meij na afloop, en daar konden Marjolein en ik niks tegen inbrengen.

Zo. De spullen gaan in de kast, de affiches van de muur, de website wordt klaargemaakt voor het volgende project, maar cd en herinnering blijven. Met dank aan de theaters, het publiek, technicus Alex Leerentveld, Ben Kleyn voor de foto, Dame Daan voor het decor en iedereen die is komen kijken en/of heeft meegeleefd via twitter/facebook/janrot.nl en hierbij een diepe buiging en dank voor deze twee fantastische Britse Bands zonder wie dit alles niet mogelijk was geweest :-)

Actie geslaagd! Lekker! Voor meer plaatjes van Mick en Ringo Rot backstage, zie blog van dame daan

Nog één keer het filmpje:

 

ZO 6 - 2 BESTELLEN KAN VANAF NU!

Ja vrienden, daar zal je hem hebben. De nieuwe cd. Voor de verandering eens niet in zo'n kartonnen hoesje, maar een echt doosje met bijbehorend boekje. Met per lied een verhaaltje van hoe en waarom. Zeventien nummers, samen drie kwartier. Een echte 'Gelukkig getrouwd' plaat - waar nou 's geen lied verkeerd afloopt, zonder dat het vervelend wordt.

Zie de Rotshop of bestel 'm digitaal via i-tunes met een klik op deze link...:

 

MA 28-2 ROT DOET RANDY

Alles in huize Rot staat inmiddels zo in het teken van Randy Newman dat zijn winnen van de Oscar voor "We belong together" uit Toy Story3, een beetje het "wij hebben gewonnen-gevoel" geeft, bekend van het Nederlands Elftal.
Inmiddels zijn 17 liedjes vertaald en uitgedraaid, en behalve de teksten en de specifieke zangmelodie, met zoveel mogelijk originele buiginkjes en timing, maar met mijn eigen stem, ben ik ook hard aan het oefenen op de piano. Want dacht ik eerst alles op mijn manier te doen, met gewonere akkoorden, zijn er toch grotere mogelijkheden als ik een en ander van de maestro onder de knie zie te krijgen. Ik heb nog tien dagen tot de eerste! Klik hier voor toerlijst

Di 8-3 INEENS EEN CD!

In het vorige berichtje van maandag wist ik nog van niks, maar woensdag ging het repeteren zo lekker, dat ik ineens voelde: je moet het nu vastleggen! En om het rafelige van Randy te behouden, moet je het gewoon in een dag opnemen. Een gedurfde opgave, maar dat is fijn als je je eigen baas bent, dan hoef je ook niet te vergaderen. Dus zat ik vrijdag in E-sound, begon om 10:30 met Minkukels (Short People) en was om 22:30 klaar met Een woordje na (A few words in defence of our country). Een 12 uur durende roes met piepkleine magnetronmaaltijdonderbreking die ik mijn leven niet meer vergeet. Op zaterdag ben ik begonnen met het ontwerp voor het hoesje, zondag hebben technicus Mendel Pool en ik alles gemixt en maandag is alles afgemaakt. Ze zijn nu aan het masteren, dan gaat ie vandaag naar de fabriek, zonder tegenslagen volgende week in de Rotshop! Vrijdag de eerste in Etten-Leur, er zijn nog kaartjes. Hier vast een thuisfilmpje van Minkukels ...

 

 

Ma 14 -3 BIJZONDER PLAATJE!!

Op woensdag 2 maart bedacht, op vrijdag 4 maart opgenomen, op zondag 6 maart gemixt en een week later uit de fabriek. Zo snel gaat dat. Hij kan besteld worden! 13 euro ex porto in standaard cdhoesje met tekstboekje! 13 piano/zang en 2 gitaar/zang. Ik ben er zelf erg blij mee, een heel eigen sfeer, het is zeer herkenbaar Jan Rot, maar toch weer heel anders dan andere cd's. Naar de winkel

 

Za 2 april WOW, WAT EEN PIL!!

Vanmorgen bij de post, vers van de pers, en wow wat een pil. Meesterwerk. De titel zegt het al.
Eind volgende week in de boekhandel. Ik kom er nog op terug. Ook hoe ik dat doe met de Rotshop, want hij past niet door de brievenbus.
Komt goed. Maar het plaatje moest ik vast even laten zien.
En het eerste exemplaar gaat... naar mijn meisje (zonder wie et cetera)
tROTs!

 

Wo 4 mei ROT & RANDY

Ja ja, het is 'm echt. Zie voor het verslag van 'de ontmoeting' tussen meester en bewonderaar op Rotland...

 

zo 15 mei: MAHLER WEEK

Deze week gedenkt de hele klassieke wereld de honderdste sterfdag van Mahler, en Rot is overal.
Zondagmiddag 15 om 14:15 brengt het Matangi Quartet met bariton Maarten Koningsberger de Kinderdodenzang (Kindertotenlieder) n de Beurs in Amsterdam. Woensdag 18- de sterfdag - doet een ensemble uit het Residentieorkest met bariton Pieter Hendriks en tenor Marcel Beekman Het Lied van de Aarde (Das Lied von der Erde) in de Nieuwe Kerk. Aanvang 20:15.
Zaterdagmiddag ben ik met Robbert Muuse en Micha van Weers op een Mahler-Symposium in Den Haag met een gedeelte uit 'Mahler Leeft!' Symposium is tussen 10 en 17 uur in de aula van de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag. Wij zijn voor en na de lunch.
zondagmiddag sluiten we de week af met de laatste Mahler Leeft in de zaal achter Grand Café Mahler (!) bij de Arnhemse Schouwburg. Aanvang 15:00. Wie weet tot daar, en voor de anderen zijn alle Mahlervertalingen te vinden in de prachtbundel Meesterwerk of zelfs op bladmuziek op mijn site

 

 

Ons Mahler Leeft! toertje - erg mooi geworden - zit er bijna op. Zondagmiddag 22 in Caf, zaterdag nog een soort halve tijdens

 

Zo 22 mei: DAT WAS SEIZOEN 2010-2011

Vanmiddag in de jubileumzaal van het Arnhemse Musis Sacrem, achter Grand Café Mahler, de Mahlertoer besloten. Met eerder al de tours rond vertaalde Randy Newman en de Beatles vs Stones van An + Jan een goedgevuld seizoen. Vanaf september begint "Ik hou van jou!", waarmee ik het accent weer meer ga leggen op de soloartiest. Ik zal vandaag of morgen eerst eens een filmpje maken, maar even tevreden achterover leunen is ook belangrijk. Tot later!

WIEGELIED

Minibaby in buik
Doe koppeltjeduik
Doe schop in de zij
Doe mama maar pijn
Weer een dag dichterbij
Een dag dichter bij mij
Weer een dag, dichterbij
Een dag dichter bij mij
    
Minibaby in buik
Een roosje ontluikt
Een kip breekt het ei
En wanneer kom jij?
Elke steek in mijn zij
Brengt je dichter bij mij
Elke steek in mijn zij
Brengt je dichter bij mij

Naar "Wiegenlied" (1868)
tekst Des Knaben Wunderhorn
 Johannes Brahms (1833-1897)  ,

Maandag 30 mei: WACHTEN TOT DE BABY KOMT...

Ik weet dat ik in Janshoek berichten over mijn gezin verwaarloos, maar dat krijg je als je meisje dat al voortreffelijk vertegenwoordigt. Klik hier voor MAANDAGDAANDAG . Maar de spanning is er hier niet minder om, hoor. Bij de derde keer bungyjumpen weet je het wel, maar dit wonder blijft.
Gisteren bij huiskamerfestival in Zutphen heb ik nog acapella mijn tekstje op het Wiegelied van Brahms gezongen, dat nu beter 'In Verwachting' kan heten. Als Daan zo terugkomt van controle, zal ik kijken of ik de buik nog even zingend op video kan vastleggen, voor het te laat is!

DINSDAG 31 MEI: DAAR IS ZE!

Maantje Piet. Zo heet ze. Wat zijn we blij en dankbaar! Zie ook blog op Rotland

 

ZONDAG 19 juni: DRIE HALEN, TWEE BETALEN! (t/m 1 juli!!)

Tot en met 1 juli, een vrolijke Zomeraanbieding: "Ik hou van jou!" of Jan Rot zingt Randy Newman, Di-rect doet Tommy of de hertaalde Mattheuspassie, de Schubert-cd's met Maarten Koningsberger of Marcel Beekman, de vertaalde wereldhits van An + Jan om lekker in de auto mee te bleren, Nachtlied, de operahits van de Palingvissers of gewoon het Beste van Jan Rot: voor alles geldt in de Rotshop Drie Halen, Twee Betalen. Geldt ook voor de (zang)boeken waaronder Meesterwerk! (Bij ongelijke prijzen is uiteraard de goedkoopste gratis).

Klik hier voor de Rotshop, mail je keus en maak het bedrag + 2 euro porto per bestelling over op het gegeven rekeningnummer. Ik pak alles zelf in, en stuur het zo snel mogelijk naar je toe, gesigneerd en wel (tenzij je dat vooraf afmeldt.)

"Koopt Hollandsche waar, dan helpen wij elkaar."

Zat 2 juli 10 JAAR GETROUWD...

Ik weet het, officieel vier je pas een feestje na 12 1/2 jaar huwelijk, maar wij zijn toch al trots, dankbaar en blij met onze Tinnen bruiloft, 13 juli aanstaande. Wie had dat gedacht? Nou, wij wel eigenlijk. Al op het verlovingsfilmpje in Venetië 2001, klinkt het 'tot de dood ons scheidt'. Maar dan nog, dat hebben er wel meer gedacht, je weet nooit hoe het loopt en je kan ook na drie jaar allebei onder de grond liggen.

Nee, we gaan geen publiek feest geven, maar even de vlag uit steken we wel. Tien jaar enthousiast monogaam, geen gedonder, geruzie of mindere periodes, en als kroon op alles maar liefst vier prachtkinderen.

We trouwden precies een jaar na onze eerste nacht, dus eigenlijk is het al elf jaar 'aan'. Dat eerste jaar legde ik vast op de cd "Ja, ik wil!", middels 18 vertaalde klassieke aria's en liederen. Ons 'trouwalbum'. Voor dit jaar maakte ik "Ik hou van jou!", met 15 vertalingen en 2 eigen nummers die ons'gelukkig getrouwd'- gevoel het best benaderen. Hij kwam al op Valentijnsdag uit, maar13 juli zal ik het titellied "Ik hou van jou!" lanceren op YouTube, met een clipje samengesteld uit de gezinsfilmpjes van de afgelopen 10 jaar. Ik ben die meer dan 30 uur aan mini-dv bandjes nu aan het monteren. Tot dan nog even de 'oefen-versie' aan de piano...

 

 

wo 13 juli: IK LEEF PAS...

Ter viering van ons 10 jarig huwelijk een nieuw clipje met beelden van onze verlovingsreis lente 2001, (na een shotje van Daan die zich achter de krantg verschuilt, bij onze eerste afspraak, 1 jaar eerder).

 

Het verhaal achter dit lied, dat beroemd werd door Roberta Flack, maar al uit mijn geboortejaar stamt, toen folkzanger Ewan MacColl zijn liefde verklaarde in een lied aan de half zo oude Peggy Seeger, wordt een kernlied uit de nieuwe show "Ik hou van jou!" en staat uiteraard ook op de cd.

 

Di 26 JULI ... GROTE VAKANTIE

Nee, we zitten niet aan zee, maar lekker thuis. Even bijkomen van de baby en zo. Vakantie, voor het eerst sinds tijden. Meestal heb ik een groot vertaalproject in de zomer, maar ik heb er even de stop opgezet. Even wat andere dingen. Eindelijk al die familiefilmpjes geupload en ge-edit, mijn kantoor opgeruimd, nieuwe kasten geinstalleerd, mijn film-collectie bijhouden, en zometeen de harde schijf van de videoleeghalen - allemaal van die klusjes waar ik nooit aan toe kom en nu wel. In Augustus ga ik wel weer nadenken over mijn werk. Intussen leer ik al wel wat liedteksten uit mijn hoofd voor "Ik hou van jou." waaronder 'Ik heb jou, lief' (I got you, babe) en Lang en Gelukkig (happy together), allebei al eens vereeuwigd op An + jan-cd's.

 

Di 2 augustus: ZOMERHIT? ZOMERHIT!

 

"Ik wil nog een clipje maken bij "Ik hou van jou!", maar dan moet wel de zon gaan schijnen," had ik de laatste weken al meermalen verzucht, maar vandaag was het zover. Heerlijk weer, en de Rotjes in de tuin aan het spelen. Met mijn Macbook als camera een beetje ronddarren, het zaakje in elkaar schuiven en hoppetee. Wij worden er in ieder geval vrolijk van!

Za 27 augustus UITMARKTEN!

Bovenstaand de setlijst voor twee optredens tijdens de Uitmarkt Zondag (28-8) in Amsterdam, om 16:30 op podium 21 de Voorstelling, en om 19:30 bij podium 20 Mercure. Ze duren maar 20 minuten zie ik nu, dus daar moet nog wat uit, of ik speel twee keer wat anders.
Voor de *liedjes is het de eerste keer live, en de ^liedjes doen een test of ze geschikt zijn voor "Ik hou van jou!"
^LOLA (lola-Kinks)
^IK HEB JOU, LIEF (I've got you babe, Sonny & Cher)
^LANG & GELUKKIG (happy together, Turtles)
*TOVERKRACHT VANNACHT (wonderful tonight, Eric Clapton)
*SYLVIA'S MOEDER (Sylvia's mother - dr.Hook)
*HE, ZING MAAR MEE, DIT IS ZO'N IEMAND-DOET-IEMAND-VEEL-VERDRIET-LIED (Hey, won't' you play another somebody-done-somebody-wrong-song - BC Thomas)
^MARIE (Marie- Randy Newman)
*IK HOU VAN JOU

Ik ken m'n teksten, er zitten nieuwe snaren op mijn gitaar, en mooi weer regel ik wel even.

Voor liefhebbers in omgeving ALKMAAR en VLAARDINGEN: ik ben ook nog 2 september bij de seizoenstart in Alkmaar, om 22:00 in de foyer van de Vest, en zaterdag 10 september om 15:55 in de Stadsbibliotheek tijdens het uitfestival van Vlaardingen.

 

Vr 2 september DE PROEFSET voor" IK HOU VAN JOU!"

Da's nog niet makkelijk kiezen uit honderden liedjes die allemaal piepen: "Kies mij! Kies mij!", maar met deze 2x13 plus toegift begin ik zaterdag in de Gashouder in Dedemsvaart de tournee. Er moet nog een blokje vertaald klassiek in ook, natuurlijk, maar dat ga ik live wel uitwerken. Alles is sowieso onder voorbehoud, want een vastgelegde show wordt dit bepaald niet... Zin om te komen kijken? Klik hier voor de speellijst!

 

ZA 24-9 HIJ IS ER WEER!

Het was even wachten op die ene regel in Sylvia's Moeder, maar nu is hij er dan. De nieuwe editie van "Rot voor U!" is aangevuld met de ontbrekende titels van "Ik hou van Jou!", een paar extra Newmans als Minkukels (Short people) en Amersfoort (Baltimore), spooktrack op Eenzaam aan de Top en daar dus niet in het tekstboekje. En een paar kleine veranderingetjes. Zo is Lady Madonna weer Moeder Maria geworden en heeft het oude Wij gaan lekker trouwen (Going to the chapel) weer de oorspronkelijke hertaling, in plaats van de ritmisch betere maar minder leukere latere versie.

Onmisbaar voor alle Rotfans. Voor bezitters van edities met 150 en 180 teksten is er genoeg te winnen, zoals gegevens onder elke tekst en een alfabetisch register op oorspronkelijke titel. Bezitters van de vorige editie (234) kunnen rustig even overslaan (of up to date blijven en hun oude weggeven ter verspreiding van Rots Woord.) De prijs is 15 euro gebleven. Bestel 'm nu in de Rotshop!

Za 22-10 "IK HOU VAN JOU!"

Babette en Anne van Veen in teder onderonsje, en ik kijk met toepasselijke tekst toe. De" Ik hou van jou"-tour is qua frequentie niet zo intensief, mede met het oog op de komst van Maantje Piet uitgesmeerd over een heel seizoen, met regelmatig vrije weken ertussen om als gezin met vier kinderen niet helemaal door te draaien, maar de optredens zijn voor mij wel ouderwets heftig. Werk ik normaal overdag tot ik naar het theater moet, nu lig ik een beetje te broeden tot het zo ver is, en de dag erop ben ik geestelijk vol energie, maar fysiek weinig waard. Heeft niks met leeftijd te maken, maar met het alleen op het podium staan, met piano, gitaar en twee dozijn liedjes, zonder hulp van muzikanten of vast licht en decor. En hoewel de setvolgorde inmiddels op grote delen vaststaat, zijn de teksten tussendoor dat niet, noch de manier waarop ik de liedjes speel en zing. Zo voelt echt elke avond anders, en dat houdt optreden levend. Ook volgend seizoen ga ik in mijn eentje de theaters rond, maar voor wat en hoe is het nu te vroeg.
De reacties op "Ik hou van jou!" zijn in ieder geval erg goed, met name over de afwisseling van vertaalde pophits, eigen werk en buitenbeentjes. Klik hier voor de volledige speellijst, tot de kerst zijn er nog acht...

NOVEMBER 2011
Za 5 HELMOND Scala (20:30) 0492 587 000
Di 8 AMSTELVEEN CC Griffioen (20:30) 020 - 5985033
Wo 9 DEVENTER Theater Bouwkunde (20:30)
Za 12 HOOGERHEIDE Kloosterhof (20:15) 0164-620221
DECEMBER
Vr 2 AMEN de Amer (20:00) 06-832 256 80
zo 11 STADSKANAAL Theater Geert Teis (15:00) 0599-631 731
do 15 ROSMALEN Perron 3 (20:15) 073-850 7550
Za 17 VLAARDINGEN Stadsgehoorzaal (20:30) 010 - 434 05 00

 

Zo 30 Oktober: JONGE ROT!

Goed nieuws voor oude en nieuwe Rot-fans: Stichting Okapi/ Stichting Jan Rot is begonnen met een heruitgave van mijn vroegere albums, die al een tijd niet meer verkrijgbaar waren.

Te beginnen met drie Rotklassiekers uit de jaren negentig:
Hoop & Liefde (1990)
Een zee van Tranen (1992) en
Schout bij Nacht (1995), volgens Boudewijn de Groot nog steeds een van de mooiste NL-albums aller tijden.
Ze kosten een tientje per stuk, en samen 25,- (excl 2 euro porto per bestelling)
Klik hier voor de Rotshop

De albums zijn geremasterd, en Hoop & Liefde is verrijkt met vijf bonustracks, waarvan er 1 nooit en vier alleen als b-kant op een single verschenen. De Rotjes stonden net in pyjama woest te dansen op zo'n verdwenen rock & rolltrack "82 gebroken, 81 x gelijmd" en de rauwe schreeuw: "Ik wil een huis vol liefde!" ontlokte mij een warme gloed: dit had ik ook nooit kunnen denken toen ik het inzong.
De cd's zijn verpakt in mooie single-kartonnetjes, als begin van een serie.
Als het goed is komt in de lente een nieuw trio, en tzt ook een opbergdoosje en een boek.

Zo 13 november "EEN VRIEND VOOR HET LEVEN"

Bijgaand een verslag van woensdag in Theater Bouwkunde in Deventer. Vier sterrenrecencies zijn altijd fijn, het compliment "onwaarschijnlijk goede vertaler" steken we met plezier in de zak, en ik vind 'presenteert zich als een vriend voor het leven' een hele leuke. Ik hoop het voor velen van jullie te zijn!

 

12 dec... KERSTPLAATJES MOGEN WEER!

Dit blijft een van de beste spontane foto's ooit, en ja, het was Elvis. Uit diezelfde tijd stamt het An + Jan Vrolijk Kerstfeest-album.
Het openingslied ga ik volgende week in het Glazen Huis in België zingen met de hogere klassen van de Rotjes-school, dus daarom speciaal even een youtubefilmpje met de tekst

 

18 DECEMBER... ZAPP KERSTCLIP 2011
Niks leuker dan losse teksten in opdracht maken. Binnenkort zingt Rob de Nijs bij Ali B op volle toeren Rob's Rap, een Rottekst. En ook werd ik gevraagd een tekst te leveren voor de Zapp Kerstclip 2011. Je stuurt het op, krijgt een blij mailtje, en twee maanden later zie je een kant en klaar filmpje met sterrol voor Ron Boszhard...

 

MET KERSTMIS BEN IK OP M’N BEST

Verzamel alle ballen
Voor in de mooiste boom
Laat sneeuwvlokken vallen
Als in de witste droom
We jatten uit de dierentuin
Een rendier of twee
We bouwen zelf een arrenslee
En iedereen mag mee

REFREIN:
Met kerstmis ben ik op m’n best
Ik hou van kerstgejengel
Ik zing het hoogst en vlieg het verst
Met kerst ben ik een engel
Met kerstmis ben ik op m’n best
Met kerst ben ik een engel
Ik zing het hoogst en vlieg het verst
Ik hou van kerstgejengel
[Gloria, Hallelujah, Kyrie elyson etc]

Ik wil een berg cadeautjes
Zo hoog als de Mont Blanc
En dan met krentenbroodjes
Gezellig op de bank
We zien een ouwe Dickens
En ‘t circus in Carré
En dan begint het bikken
Met het grote kerstdiner

 

 

31 DECEMBER 2011: Mij hoor je niet klagen...


Privé was het hoogtepunt van 2011 natuurlijk de geboorte van Maantje Piet en ons 10 jarig huwelijk En dan meteen ook maar de hoogtepunten als artiest Januari: Mooie afsluiter An + Jan toer Beatles vs Stones
Dagelijks op Radio4 als presentator van Componist van de Week
Februari Vertaling Peter Greenaway en Saskia Boddeke's videoinstallatie Kasteel Amerongen
Release cd Ik hou van jou op Valentijnsdag
Maart Release en toer Eenzaam aan de Top, jan Rot zingt Randy Newman
April Verschijning Meesterwerk, 400 pagina's bundel met mijn klassieke vertalingen
Mei Project Mahler Leeft! met o.a. uitvoering Residentieorkest met Het Lied van de Aarde
September Theaterprogramma "Ik hou van jou!" met het gezelligste clipje ooit
Oktober Heruitgaven eerste drie oude cd's van de Jonge Rot
November Een van de mooie recensies over huidige toernee
December Leuke opdrachten als tekst voor Rob de Nijs bij Ali B en de Zapp kerstclip

Nu al het hoogtepunt voor 2012: Zondag 13 mei in Carré, de Grote Jan Rot Show met veel gasten
Fans, familie en vrienden zijn al druk aan het kaartjes kopen
Als aankeiler verschijnt in januari of februari al de Grote Jan Rotplaat, maar dat hoor je nog. Tot in 2012!!!


 

 

----------------- eerdere seizoenen:

 

Janshoek 2013 en nu (omgekeerd chronlogisch)
Janshoek 2012 (chronologisch)
Janshoek 2011 (chronologisch)
Janshoek 2010 (chronologisch)
Janshoek juli 2009-juli 2010 (omgekeerd chronologisch)
Janshoek juni 2008-juli 2009 (omgekeerd chronologisch)
Janshoek juli 2007-juni 2008 (omgekeerd chronologisch)
Janshoek jan-juli 2007 (omgekeerd chronologisch)
Janshoek juni-dec 2006 (chronologisch)

Logboek Mattheus. (Janshoek mrt/april 2006 chronologisch)


Janshoek mrt-juli 2005 (chronologisch)

Janshoek aug-sep 2005 (chronologisch)

Dagboek nachtlied aug-jan 2006 (chronologisch)

 
 
sluiproute naar google