'Mahler leeft'

update: op 18 mei bij de premiere van het Lied der Aarde in Den Haag zingt niet Maarten Koningsberger, maar Pieter Hendriks.

KLIK HIER VOOR DE SPEELLIJST

Ter gelegenheid van Mahlers dubbel jubileumjaar – 150 jaar geleden geboren, 100 jaar dood – hertaalde meestervertaler en Mahlerfan Jan Rot diens belangrijkste werken.

Naast uitvoering van "het lied van de aarde" door het Residentie Orkest en enkele optredens van het Matangi kwartet met de Kinderdodenzang, verschijnt Jan ook zelf op het podium samen met bariton Robbert Muuse en pianiste Micha van Weers in het vertelconcert: Mahler Leeft.

In ‘Mahler leeft’ vertelt hij over zijn avonturen als Mahler-vertaler op de hem bekende wijze, hilarisch en meeslepend.
En hoe ontroerend, hilarisch en meeslepend Mahler in het Nederlands vervolgens klinkt, bewijst bariton Robbert Muuse, begeleid aan de piano door Micha van Weers. Dit jonge liedduo won al vele prijzen, samen en individueel. Zij brengen een keus uit Mahler mooiste liederen, waaronder Oerlicht (Urlicht), Kies je voor schoonheid (Liebst du um Schönheit) en Rond middernacht (Um Mitternacht).
Een uniek vertelconcert rond een van de grootste liedcomponisten aller tijden.

Kijk en lees vast diverse vertalingen op de MEGA-MAHLER-pagina

Hier een huisfilmpje van de voorbereiding:

KLIK VOOR polaroidflyer op 300 dpi
KLIK VOOR losse polaroid MAHLER 300 dpi
KLIK VOOR losse polaroid JAN ROT 300 dpi
KLIK VOOR polaroid ROBBERT MUUSE/ MICHA VAN WEERS 300 dp
KLIK VOOR gewone FOTO ROBBERT MUUSE/ MICHA VAN WEERS 300 dpi (foto: Fred van de Heetkamp)

meer info : www.robbertmuuse.com
www.michavanweers.com/  

Jan Rot komt uit de pophoek maar heeft dankzij zijn vertalingen een eigen plek in de klassieke hoek.  Zijn hertaling van de Mattheuspassie van Bach stond Pasen 2006 no 1 op de popalbumlijsten, maar ook vertalingen van Schubert, Schumann en ‘zijn’ Hollands Requiem van Brahms worden regelmatig uitgevoerd.

naar huis>