najaar 2008. diverse uitvoeringen met jans klassieke hertalingen. zie op de nieuwspagina. (er is geen bijhouden aan :-)

Rotwerk door anderen dit seizoen

ROB DE NIJS speelt ook live een aantal stukken van Chansons waaronder Rotvertalingen.
Klik hier voor de website van Rob de Nijs.

DI-RECT speelt van november 2008 t/m april 2009 Tommy van the Who in Jans vertaling (regie Jos Thie) . KLIK HIER voor de Tommy pagina

ASTRID NIJGH zingt in haar nieuwe show "tegen het lijf" ook Op Rozen (la vie en rose)
klik hier voor Astrids site

GROOT NIET TE VERMIJDEN zingt in hun nieuwe programma Take Ten Jans vertaling Melkmeid (Schoolgirl van Steve Forbert).
Klik hier voor de webside van het Groot

KARIN BLOEMEN heeft in haar nieuwe show "Wie wil, die leeft voor altijd" Jans vertaling van Who wants to live forever, een van de laatste grootste Queen-hits...
Klik hier voor de website van La Bloemen

JAN KEIZER zonder BZN vroeg van Jan de hit "Sincerita", wat Sensationeel is geworden. Het staat op zijn nieuwe cd "Geef mij je lach". Of hij het live speelt moeten we navragen.
KLIK HIER VOOR de juiste JAN KEIZER SITE

 

 

AL GEWEEST

Mattheus:zo 2 mrt DEN HAAG, Anton Philipszaal, integrale uitvoering
wo 5 maart LEIDEN, lezing jan Kamerlingh Onnes gebouw, Steenschuur zaal B041, 20:00-22:00
zo 9 maart, TV 11.00 uur, Nederland 2 HET VERMOEDEN, vanuit het kerkje in Kortehoef Jan in gesprek met Annemiek Schrijver, voornamelijk over de Mattheus.
vr 14 maart ZOETERMEER, meezingmattheus (gedeeltelijk)
ma 17 ZWOLLE, lezing Jan ter gelegenheid van de 'passieweek' Overgave door daCapo, het studium generale van Zwolle. na een besloten mastercalss is de lezing openbaar toegankleijk tussen 16:00 en 16:45 aan de Rhijnvis Feithlaan 50 Zwolle

Jan is zelf van feb t/m mei 2008 op toer met "An & Jan gaan landelijk."
klik hier voor de speellijst

di 13 mei Jan en Jakob in Philharmonie Haarlem met "Rot voor u"

 

Van eind augustus tot eind november 2007 waren het vooral optredens in Doe Maar. Klik hier voor speellijst

29 februari WINTERREIS, Maarten Koningsberger en Roger Braun voor het eerst live de Kruidvathitcd in het Holstohus in Olst-Wijhe

zo 9 dec viert Jan zijn 50e verjaardag in Carré met vele gasten

december 2007 An & jan Vrolijk kerstfeest (Klik hier voor data)

15 en 16 december "Een Hollands Requiem" van Brahms met tekst Jan. Klik hier voor meer info

 

10 december carré, Amsterdam: WEG MET DE JEUGD!

Zo 9 december AMSTERDAM, Carré. (dus niet ma 10 als eerder gemeld)

Zondag 9 december 2007 mag Jan voor jubilaris spelen in Carré
Jan: "Ik geloof het zelf niet, maar ik word met kerst ook weer 50, zit 30 jaar in het vak, en het is 25 jaar sinds Counting Sheep. Vooral een aardige aanleiding om een terugblik open te trekken op alles wat ik heb gedaan, alle mensen met wie ik heb samengewerkt, middels de mooiste liedjes en vertalingen, klassiek en pop, poëzie en cabaret. Ik zie mezelf die avond vooral als presentator van een illuster gezelschap bijzondere gasten
die allen een of twee liedjes zingen met een mooi combo."
De lijst gasten op het proefaffiche is alweer uitgebreid. Op alfabet (allen onder voorbehoud): Marcel Beekman, Bill van Dijk, Lenette van Dongen, Margriet Eshuijs, Anneke Grönloh, Maarten Koningsberger, Huub van der Lubbe, Guus Meeuwis, Astrid Nijgh, Jessica van Noord, Wim T. Schippers, Ernst Daniël Smid, Joop Visser, Henny Vrienten, Hans Zilver en de burgemeester van Ossendrecht. En dan heb ik nog een boel mensen op mijn lijst die ik nog wil vragen."
Hangt ook van de setlijst af die hij nog moet maken. Maar met klassieke zangers Beekman, Koningsberger en Smid voor Verteller, Jezus en Petrus ligt een stukje Gethsemane uit de Mattheuspassie voor de hand!

Muzikale leiding uiteraard bij Jakob Klaasse, met An & Jan en diverse gastmuzikanten, waaronder Leon Klaasse en Sandra Mirabal.

RESERVEREN VOOR DEZE GEWELDIGE AVOND VIA CARRé Of UITBUREAU

----------

DINSDAG Di 13 Mei 2008 in Haarlem, Philharmonie speelt Jan

Klik hier voor An + Jan volgend seizoen. In december in ieder geval een paar prachtige Kerstshows en van februari t/m mei 2008 nieuwe tour ("An & Jan gaan landelijk")

GEWEEST

Zondag 17 juni Marcel Beekman en Ernst Munneke op Schuberts ZOMERREIS in het FESTIVAL CLASSIQUE [een nieuw Haags festival] om 17.00. uur in het Theater aan het Spui in Den Haag.

----------------------

MAANDAG 18 Juni Rotterdamse Schouwburg, Grote Zaal. 20.00 Jan & jakob in het kader van Waanzin & Poëzie een eenmalig optreden. Klik hier voor Poetry Intermational

Op zijn enige vrije dag van de Doe Maar musical, tussen een serie optredens in Carré en het Oude Luxor, haalt zanger, liedjesschrijver en vertaler Jan Rot speciaal voor Poetry zijn eigen repertoire overhoop, met een greep uit zijn op muziek gezette gedichten van Lodeizen, Reve of Campert, zijn klassieke vertalingen van Heine en Müller op muziek van Schubert en Schumann, en eigen teksten o.a. getoonzet door Boudewijn de Groot en Henny Vrienten. En wat hij er zoal tussen moffelt. Popvertalingen, eigen gedichten, en voor het eerst en waarschijnlijk voor het laatst 'Greetje op de naaitafel', een scabreus bewerkte hit uit de Faust van Goethe.
Aan de piano maestro Jakob Klaasse en op klarinet en percussie Sandra Mirabal.

------------------------

4 November 15:20: Jan als jurylid van de Psalmwedstrijd aanwezig in de Jacobikerk in Utrecht. Klik meer info

17 November 14:00 Marcel Beekman en Ernst Munneke live de "Zomerreis" van Schubert, oftewel die Schöne Müllerin in Jans vertaling. (Dagje Den Haag doen? 's avonds spelen An & Jan in Diligentia!) lees verder

Dinsdag 19. Jan trad op ter gelegenheid van het 50 jarig bestaan van de Algemene Boekhandel Amersfoort. Een vol feesttentje aandachtiog publiek, met hertalingen, gedichten en veel Mattheus.

Zondag 10 september 's middags om 16:00, Jan solo in de Markiezenhof in Bergen op Zoom. Een uniek optreden voor Stichting Arsis, Kunst en Sociëteit, met vertaalde meesterwerken van Shoes tot Schubert. En voor de liefhebbers: deden niet alleen Jakob Klaasse en Sandra Mirabal mee, Jan zong ook het stadslied Merck Toch hoe Sterck met aan de piano Han Polman, de burgemeester van Bergen op Zoom!

ZONDAG 28 saug 15.00-15.30

Extra Uitmarkt optreden van Jan in de Doelenzaal op de Kloveniersburgwal 87-89, met een krap halfuurtje van alles. Meteen daarna door voor An & Jan in het Compagnietheater. Helaas eenmalig zonder An, maar daardoor wel met een mooie Dankzij mijn man door Jan!

MAANDAG 29 aug Renbaan, Stadspark Groningen Bommen Berend, zongen An & jan 4 liedjes op groot openluchtpodium in afwachting van vuurwerk. 'En het is droog!" jubelde presentator Theo na het setje van A+J, waarop prompt de wolken losbarstten in de grootste hoosbui sinds 1953.

di 18 juli 2006 Jan met Jakob en Sandra Mirabal (Nachtlied) in de Stevenskerk in NIJMEGEN, tijdens de 4daagse. Aanvang 20:00. Was erg mooi, schoot alle kanten uit maar nergens mis. Het bezwijken van twee lopers was toen nog niet bekend.

Na afloop sprak de commissie van de Stevenskerk de hoop uit voor een neder-Mattheus in 2008

Rond boekenweek 2006 gaf Jan een aantal optredens/lezingen.
Het thema Boem paukeslag, schrijven en muziek leek voor hem gemaakt.
Natuurlijk met ruim aandacht voor de Mattheuspassie.
Met voorlezen, uitleg, grappen en vooral veel muziek.

Woensdag 15 maart (20:00) in Maarn
Mooie opening van de toernee met veel pop, MP, en natuurlijk de opener van Muziek voor miljoenen: Zeilen bollen, winden joelen, golven rollen,breken, spoelen'.

Donderdag 16 maart cc Corrosia in Almere
Pop,MP en natuurlijk de plaatselijke hit 'Wij doen Almere' opdewijsvan Manhattan. Spontaan ook de Zuiderzeeballade, toch al ingestudeerd vanwege het boekenbal.

Zaterdag 18 maart,(20:00) in de Oude Kerk in Naaldwijk,
Sfeervolle omgeving en een waardevollebijdrage van het zanggkwartet Opus '90, in een aantal vertaalde liederen van Schumann en Schubert, en voorasleen drietal koralen,de aria 'Zie de mens' en een stuk 'Petrus bij het vuur.'


Zondag mi 19 maart Utrecht, op de Schrijversboot,lichting 14:30
Rondvaartbootkapitein Jaap heeft niet eenmaal zijn mond open getrokken, dus dat betekent dat het goed was. Een stoomcursus popvertalen gevolgd door een voorleesfragment van de 'literaire bootocht' uit Meisjes, met een werkelijk te mooie spontane brug via de Mattheus-uitvoering op de voorlaatste pagina naar het topic van deze boekenweektoer
Zondag 19 maart (20:00) Lochem,Schouwburg
georganiseerd door boekhandel Lovink en bibliotheek Lochem.
Fijne avond voor goedgevulde schouwburg met als verrassing de 'tuinscene' uit de MP,door Vocaal Ensemble Lochem o.l.v. Bas van den Heuvel, een nieuwe proeve van de rijke Lochemse Matthäustraditie!!

Ma 20 maart Nacht van het Nederlandse lied, in Carré.
An & Jan met 'Naar Dom Jongetje' van Jules de Corte en daarna op verzoek van Vic van de Reijt 'heb je nog een koraaltje,voor ons Jan?' de outtake van 'O hoofd volbloed en wonden' uit Dagboek Mattheus.

Donderdag 23 maart (20:00) in de bibliotheek in Leeuwarden;Prettige sfeer met voor de pauze veel pop en na de pauze 1uur Mattheus op stoom.
Wirdumerdijk 34 ( 058 – 2347777)

Zaterdag 25 maart (20:00), bibliotheek Schiedam optreden, naast Pieter Steinz (NRC)

georganiseerd door boekhandel Post Scriptum met o.a. een geimproviseerde Oom Harrie

Zondag 26 maart (14:30) in Concordia, in Brummen, met 'local hero' liedjesschrijver Jelle Amersfoort
Georganiseerd door de Boekensteun, openbare bibliotheek Brummen, Jelle kreeg als verrassing de culturele prijs van Brummen

Zondag 26 maart, An & Jan 20:30-21:00 bij cabaretmarathon in de Oude Luxor, Rotterdam.

jakob zat nog in Cuba, dus werd het An & Jan & Jan. Metvan de oudjes Hartzeer,Schoenen en Ankie en nieuw o.a. de joker,en Droompaar.

Maandag 10 april, (12:35) Mattheuslezing op de UT in Enschede (broodje cultuur)
Een fijne middag aan de universiteit,voor 135 bezoekers, die het programma waardeerden met 4 en 1/2 ster op de schaalvan 1-5!

En dan was er natuurlijk de allereerste uitvoering van de Mattheuspassie door het Residentieorkest op dinsdag 11 april in een uitverkochte Anton Philipszaal, Den Haag (lees de recensies)

 

Terug