DE FAMILIEAFDELING IS OVERGENOMEN DOOR VROUW DAAN

Kijk op haar prachtige energieke en telkens vernieuwde blog voor de laatste foto's, nieuwtjes en dingen...

MAANDAG DAANDAG

 

 

Nieuwe traditie: Elk jaar een familieportret maken op 1 januari om 1 uur 11 's middags of 's nachts. Hier die van 2014 en 2013

2013

Met de geboorte van dochter Maantje Piet op 31-5-11 is het gezin van Jan en Daan compleet. Fotograaf Ringel Goslinga was er vroeg bij voor het eerste officïele statieportet...

======================

 

 

 

 

 

25 december: Wolf's dreaming of a white christmas

4 december: Vader leest voor van Paulus & de hulpsinterklaas en maakt de dag erop zelf zijn debuut in Kruitvat Sintpak. Elvis fluisterend: "Jij bent het, hè, vader. Ik zie het aan je stip. Wel een eer dat je hulpsinterklaas mag zijn..."

26 November De oogst van acht jaar vaste verkering... vastgelegd door moeder met haarReal life-laptopcamera.

 

2 november 2008, ROVER DRUKT Z'N SNOR

Rover gaat deze week van de peuters naar de kleuters. Eigenlijk een maand of twee te vroeg, maar voor ons ouders is twee schooltjes met niet corresponderende tijden niet te organiseren. Voor het afscheid van z'n klasje had Daan 10 mooie snorretjes gemaakt onder het motto "Rover drukt z'n snor." Chiel Montagne kan rutig met pensioen.

 

oktober 2008 VOOR EN NA

Moet meneertje Pechthold in al zijn interviews nog gauw z'n eitje kwijt dat borstvoeding bij hen thuis niet werkt en thuismoeders uit de tijd zijn, ik moet hier soms het tegengeluid kwijt. Wij kunnen alleen maar in blijde verwondering kijken hoe Wolf op een paar maanden moedermelk is gegroeid. Van de week kreeg hij zijn eerste biopapje en een prakje banaan als tussendoortje, maar de basis blijft nog een flinke tijd bij moeder. Mijn verschijning op tv met een draagdoek riep al verheugde reacties op het draagdoekenforum en inmiddels zijn wij ook aan de katoenen en wollen luiers, omdat die berg Pampers ook niet alles is. Wij houden niet van mensen die een dag 'ouderverlof' opnemen, het kind bij de babydump brengen en zelf lekker gaan shoppen. Wij schudden ons hoofd bij Hollywoodtrend waarin nachtnanny's je baby al in de eerste week leren doorslapen. (Lees: een plomp melk of pap erin, zonder je af te vragen of de natuur dat zo wil.) Of bekende Nederlander moeders die lachend wegwimpelen: "Borstvoeding? Oh, nee niks voor mij. Daar begin ik niet eens aan."
Ik hoorde een werkende moeder zeggen: "Zo heerlijk, ze kunnen nu tot half zeven op de creche blijven, dan hebben ze al gegeten ook." Maar ja, net gaf ik ook een woedende vloek dat ze gvd uit m'n kantoor moesten blijven, en stond daar een real life-camera op, zou ik ook een ontaarde vader lijken. Enfin. Even vanaf hier de duim op voor mijn vrouw, die een onschatbare bijdrage aan de maatschappij levert met haar moederinzet. Ik zal niet op hem stemmen, maar van mij mag Rouvoet nog een tijdje minister blijven.

----------------------------------

DE FAMILIE ROT half augustus 2008 thuis gefotografeerd door Clemens Rikken voor de rubriek "Buis en Haard" van de Vara. (foto is beschermd, dus niet plukken s.v.p.)

---------------------

BABY WOLFS EERSTE LACHJE (juli 2008)

Het duurde een maand of twee voor hij er aan toegaf, maar gelukkig, Wolf Willem begrijpt dat het leven leuk is. Hier zijn eerste lach voor de camera. Inmiddels doet hij niets anders meer!

-------------------

---- we hebben een jaar niks aan deze pagina gedaan. schande. maar alles gaat goed en we zijn gezond. :-)

6 jan 07 Elvis zingt Nachtzuster!
Hoewel het werk van Jansz en Vrienten in huize Rot nog steeds doorgaat voor 'vaders nieuwe liedjes' wordt er ook hier volop meegezongen.Klik hier voor Elvis met Nachtzuster. (Imovie)

Elvis en Rover zingen An + Jan!

Om teleurstelling te voorkomen maar meteen de waarschuwing dat ik alleen met Mac en Apple werk, en geen idee heb of window-gebruikers deze iMovie Quicktime filmje open krijgen. Maar misschien werkt het wel. Rovers 'Gouwe ouwe' en Elvis 'Hallo Marjolein' .
KLIK HIER VOOR GOUWE OUWE

Zo niet dan hier in fotovorm de serie 'Zusterliefde'

 

Trotse ouders
(

 

En nog 3 classics . Elvis in Parijs, zie voor het bijzondere T-shirt de world on tour - pagina

jan en daan op het boekenbal 06, foto Lex van Rossen

Dokter Rover, voorjaar 06

 

 


naar rotthuis