Van Rot Los

Van Rot Los
Speelperiode september 2002 t/m november 2002

Is het zijn huwelijk? De liefdesbaby? Of toch de zangles? Zo gelukkig klonk Jan Rot nog nooit. Hij jubelt! De mooiste liederen ter wereld. Van Satie en Schumann tot Sinatra, Springsteen of Randy Newman, alles kek vertaald.

Niet alleen heeft Jan eindelijk zangles genomen, voor het eerst gaat ook zijn vaste producer en topmuzikant Jakob Klaasse (Boudewijn de Groot, Doe Maar, Magnificent 7) mee op tournee. Van Rot Los heet de serie voorstellingen, naar het gelijknamige album.

De pers

..indrukwekkende en geestige momenten...een musical over de liefde. Niemand lijkt te zijn zoals hij, die vol overgave de liefde centraal stelt in zijn werk en zijn fascinatie voor het Schone Lied zo gedreven exploiteert. Dat levert liederen op waar het beste van muziek (het begeleidend pianospel van Jakob Klaasse is ingetogen en majestueus), pozie, en Jan Rot samenkomen. Vraag mij niet hoe hij het doet, maar in Van Rot Los is het bijzonder n behoorlijk goed (Het Parool, 19 oktober 2001).

eigenzinnig repertoire...subtiel...intiem...allure van unplugged...kwetsbaarheid die past bij het gekozen repertoire...van een schitterende vertaling van Nights in White Satin' van de Moody Blues tot prachtige muziek...een virtuoos zanger...hij kiest voor vernieuwing en durft de smaak van een groot publiek te negeren...opmerkelijk, verrassend, het resultaat is hartverwarmend theater (de Volkskrant 23 oktober 2001).

Speellijst

Foto: Anthonie Ross

Terug