d

  naar thuispagina

Wilhelmus van Nassouwe
Zing ik uit volle borst

Ons volkslied vol vertrouwen
Op vaderland en vorst
Want kleurt ons land oranje
Dan staat mijn hart in brand
In rouw of bij champagne

Dit is mijn Nederland

Ook toekomst wordt historie
Van vader weer op zoon
Uitheems of Hollands glorie
Dit land is waar ik woon
Een land om van te houden
Een volk van klein tot groot
Wilhelmus van Nassouwe
Ben ik trouw tot de dood

BELUISTER HET WILHELMUS MET FOTO'S VAN JANS JUBILEUM IN CARRé (MET KONINKLIJK TINTJE!)

"Het Wilhelmus is een prachtig volkslied en met een tekst in onze taal hoor je dat extra goed. Vaderland en vorstenhuis, het oranjegevoel, toekomst en historie, uitheems of hollands glorie, in twee coupletten is alles samengevat, universeel maar niet algemeen, want bijvoorbeeld "Een land om van te houden, een volk van klein tot groot" kun je op twee manieren lezen. Mooiste zin vind ik de laatste van couplet 1, helemaal rijp voor de voetbalwedstrijd: "Want kleurt ons land oranje dan staat mijn hart in brand, in rouw of bij champagne dit is mijn Nederland." Een reactie per e-mail.

Het Wilhelmus is ook los te koop via itunes. Tik de titel in, want op An + Jan verdwaal je.

Een beter idee: Klik hier en bestel meteen die prachtige An + Jan gaan landelijk-cd met behalve het Wilhelmus 13 soepel vertaalde countryhits!

klik hier voor zangblad in pdf-formaat

Dit velletje mag gerust gekopieerd en verspreid worden.

 

KLIK HIER VOOR WILHELMUS ACAPELLA Voor de wereldomroep 23 februari 2008 gaf Jan een toelichting op zijn nieuwe Wilhelmus en zong hem op verzoek acapella (4:32)

!!!KLIK HIER EN LUISTER ALLE FRAGMENTEN VAN DE CD!!!

Na hun succestour vertaalde Nummer 1 hits verkennen Jan Rot en Marjolein Meijers het countrypad. Terwijl de teksten dicht bij het origineel blijven – Mijn naam is Mien ( a boy named Sue), Jolene (Pauline), en Jippiejajee (Rawhide) – komen ze door het Nederlands heerlijk dichtbij en hoor je vergeelde krakers als nieuw. Geen muziek waar de tekst zo belangrijk is als in country, met grote mensen-thema’s als eenzaamheid en kinderen, scheiding en trouw, liefde en dood.  Een van de hoogtepunten ook het aloude 'Will the circle be unbroken' als een meerstemmig gezongen 'Breng de doden weer tot leven'. En tot slot in de andere betekenis van Landelijk, de verassende nieuwe tekst op het Wilhelmus van kersverse Ridder Rot.

 


naar rotthuis