Janshoek

Email: jan@janrot.nl

Zonder of met regelmaat, net hoe zijn hoed staat, tikt Jan Rot hier op waar hij zin in heeft. (laatste verhaaltje eerst.)

9 maart. 'Nieuw webrecord'

8/9 's Avonds met het gezin naar Hilversum gereden, halverwege langs de MacDrive, met toevallig keihard het Avondmaal over de autoradio. Niet voor afgezet. Vrouw en kleintjes gedropt in hotel Ravel, en door naar de radio 1 studio voor MP-itempje in Met het oog op Morgen. Beetje onhandig kort muziekfragment van 45 seconden, terwijl al die onnozele popliedjes daarvoor 3 minuten vreten,laat staan het schuim en asch gedoe rond Jozias van A. Maar het gesprekje is leuk, er zijn door de VVDay after veel luisteraars, en ik ben blij met elke millimeter ontsluiting voor mijn MP, tot ik weet dat hij er bij het publiek door is.
Opnieuw een minimum aan slaap, vooral voor Daan. Baby Rover is erg aan ons eigen bed gehecht en laat dat om het uur met enige rauwe kreten weten. De zegen van borstvoeding op zulke momenten kan niet genoeg worden opgehemeld.
's Morgens niet de beloofde artikelen in Trouw en Volkskrant, en mijn volgende radiobezoek aan de EOchtenden komt in gevaar door Schuim& Asch 2, de bekendmaking van kandidaat Rutten.maar gelukkig schrappen ze het andere item, en meteen na het voorspelbare ja, met een maximum aan luisteraars, begint ons item met de noten van het openingskoor en ik schiet al weer vol, wat ik ietsje moet proberen in te dammen.
Blij en dankbaar dat ze me niet uit de kerk jagen. integendeel. Stijlvol gesprek en ruim fragment met de verloochening van Petrus.
daarna interview met het Algemeen Dagblad, waarin ik wegdroom over de MP bij ons thuis vroeger, ik zie vader en moeder en krijg het opnieuw haast te kwaad. Maar ja, iedereen roept zulke warme dingen, bij thuiskomst ook de mailbox vol met warme reacties en bestellingen en zowaar, het webrecord gaat aan flarden. Gisteren bleef de teller op 231 bezoekers staan, 30 onder het dagrecord in oktober 2005, toen we met 'Nachtlied' het feestje van 10 jaar Radio 1 opluisterden. Voor het eten heeft Daan het gezien: je bent al over de 200. Als ik tegen half tien met de koffie binnenom voor het begin van mijn werknacht staat hij precies op 261. De volgende bezoeker zal hem breken. Om dit verhaaltje te schrijven moet ik er even op, en ach, ik heb al zoveel zelf gedaan, dan dit ook maar!

 

8 maart 2006

Het zal de bezoeker niet zijn ontgaan: de netplek staat in het teken van de Mattheuspassie. Vanavond was er een eerste stuk te zien bij Twee Vandaag en ik was er zeer gelukkig mee. Erg prettig ook om 'mijn' zangers te zien tijdens de opname. Meteen daarna een telefoontje in tranen van mijn stiefmoedertje, een lief mailtje van Elly & Rikkert ("Succzegen!"),en iemand die meteen moest weten waar je kaartjes kon krijgen.
Inmiddels is het tien voor vijf en ik wil naar bed. Moet nog even een mailtje schrijven naar de redactie van De Wereld draait door,waarin ik vanavond sta gepland, maar die overwegen het item te skippen omdat ze dan de primeur niet hebben. Alsjeblieft zeg. De mattheuspassie zou constant op alle zenders te zien moeten zijn. Enfin,laat ik me niet druk maken voor het is geregeld.
Bezoekers van An & Jan en zo, na de 11e is het weer klaar en bouwen we de site terug.Janshoek mrt-juli 2005 (chronologisch)

Janshoek aug-sep 2005 (chronologisch)

Dagboek nachtlied aug-jan 2006 (chronologisch)

sluiproute naar google