O ja!

Het kon niet uitblijven: na de heerlijke tijdreizen door de jaren 70 en 80 neemt Jan ons mee naar eind vorige eeuw. Dichtbij en toch al best lang geleden.
Jan: "We beginnen nieuwjaarsmorgen 1990 en eindigen met aftellen voor het millennium. Kerst '94 is het pauze. Langs Rothoogtepunten als 'Een Zee van Tranen', 'Schout bij Nacht' en het duet met Boudewijn de Groot in Paradiso, maar ook mijn columns in Nieuwe Revu, mijn eerste houseparty en 'Email to Berlin' op het songfestival. Ik heb een stel grote hits uit die tijd vertaald – Nirvana, Red Hot Chili Peppers en U2, maar ook 'Candle in the wind' of Céline Dion met die draak uit Titanic komen in het Nederlands hard binnen.
En tussendoor strooien we met 'O ja!'- momenten: Twin Peaks, stier Herman, Take That in Ahoy of Sinterklaas bij Jiskefet. En laat ouderen niet denken: pff, jaren 90 is ná mijn tijd. We hebben het allemaal meegemaakt en houden het breed!"

 

Jan: 'In 2x 50 minuten kan je niet alles kwijt, dus is er over mijn jaren 90 ook een boek O ja!. Naast veel nieuws van de dag, plek voor de mooiste avonturen aan wat ik allemaal deed en maakte aan columns, reisverhalen, radio, tv, mooie platen en vooral theater. Ik kwam een oude speellijst tegen. Twee maal een week Kleine Komedie in mijn eentje! Dat wist ik ook niet meer. Ik ben tot op de dag van vandaag altijd met nieuwe dingen bezig, maar ben nooit publiek bezit geworden. Dat is best grappig. De een kent me hiervan, de ander daarvan, een derde weet van niks. Maakt niet uit. Het gaat om nu. Maar het is leuk gezamenlijk om te kijken. Zo gek hoe je dat vergeten bent, maar meteen weer weet: 'O ja!

beide foto's Gerard Wessel